sigorta atiyor

mhsnkoca

Üye
Apartmana ait sayacin ustundek saatte biri 40c amperlik Sigorta atiyor iki kere degisti durum ayni 6-7 bazen 24 saatte sorun ne acaba

Öncelikle derdinizi tam olarak izah edin ondan sonra yardım bekleyin.

Apartmana ait sayaç ? Hangi sayaç ? Ortak mahal sayacı mı?

Ortak mahal yükleriniz neler?

Birde apartmanınızda ne gibi bir değişim oldu da bu Sigorta atmaya başladı gözleminiz var mı?

Detay lütfen...

Binada merkezi sistem kamera kayit siteme ve otomatlar var ortak kullanim sayaci kamare sistemi 5ay once takildi salter atma olayi 1haftadir var

Binanin ortak kullanim ustundeki uclu 40c amper Sigorta atiyor yuk olarak merdiven lambalari kamera sistemi ve merkezi sistem anten var pirize bagli calisan bir cihaz kamera sistemi sadece usta geldi arizali diye flas marka salter takti birgun sonra yine atti baska usta geldi dandik takmis dedi kendiside markasina bakmadim baska sigorta takti yine olmadi en fazla 13-14saat sonra atiyor ustayi tekrar cagirdim bir kat asagida saatten sonra binaya dagil yapan sigorta panosu var oraya kacak akim rolesi takiyorum arizanin bina icindemi diye deneyelim dedi bir gun sonra kar rolesi degil yine sayacin ustundeki sigorta atti ustayi aradim tamam gelecem dedi iki gun gecti gelmedi ariyorum tel acmiyo bunun neticesinde hergun sigorta kaldiriyoruz

Ortak mahal sayacınızın sigortası 40A. Buna bağlı olan yüklere ait sigortaların hiç biri atmıyor mu? !
40A ana sigortadan her dağılımda panoda Sigorta var mı? bunlar kaç amper?

Bir noktada kısadevre var! yada gece ortak mahal hattından enerji almaya çalışan birileri de olabilir!

Tam bilmiyorum ama 16 yada 24 amper onlar atmiyor zaten onlarida soktu 0.03ma kacak akim rolesi takti onlarin yerine oda atmiyor saat ustundeki atiyor

Tam bilmiyorum ama 16 yada 24 amper onlar atmiyor zaten onlarida soktu 0.03ma kacak akim rolesi takti onlarin yerine oda atmiyor saat ustundeki atiyor

Demek ki sorun kaçak akım değil, kısa devre yada ortak mahal hattından fazla akım çekilmesi. Tüm çıkışların akımlarını ve ana hat akımını ölçmek lazım. Kısadevre yapan noktayı bulmak uğraştırabilir.

Sıkıntı olan 40A altındaki yüklere ait sigortaların atmayışı, bunu iyi tespit etmek lazım hangi linyede kısadevre var. Sigortaları söküp KAR bağlayarak çözüm bulunamaz. Sayaç eski tip mekanik sayaç ise arızalı olma ihtamlide söz konusu.

Kisa devrede hemen atmazmi herseyi calisir duruma getirdik atmadi gece 3-4 atti birsey calimazken kamera disinda

Uclu sigortanin ustundeki birlestiriciyi soksem hangi fazda sikinti var diye olurmu bu arada sayac dijital

Forum istatistikleri

Konular
129,852
Kullanıcılar
452,707
Son üye
128bpm

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri