Site jeneratörü devreye girdiğinde daire kaçak akım rolesi atıyor.

Yağmurdan kaynaklanan ( su sızması vs. )
bir durum değilse,BAĞIŞIK tip kaçak akımla
değiştirmeyi deneyin.
Kafamız çok karışık cidden. Şalteri kaldırınca hemen geri atsa işler kolay olacak. KAR satın aldım. Tekrarlanması durumunda değiştireceğiz, umarım sorun budur.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba, eski bir konu kusura bakmayın ancak ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Elektrikler kesildiğinde jeneratörün devreye gitmesiyle beraber kaçak akım atıyor ve görseldeki gibi bir sigorta indirdiğimde (spesifik olarak görseldeki değil, o dördünden birini indirerek) kaçak akımı kaldırabiliyorum. Eğer indirdiğim sigortayı kaldırırsam kaçak akım yine atıyor. Ne zaman ki şehir şebekesi geri geliyor, o zaman tüm sigortaları kaldırarak kullanabiliyorum ve elektriğin gitmediği durumlarda kaçak akım hiç atmadı. Başka kimse bu sorunu yaşamıyor, neden olabilir?
IMG_3057.jpeg
 
Benzer bır sorunu yaşadım. Ama orada generatör devreye girdiğinde değil, düzensiz zamanlarda ve yagmurlu,şimşekli havalarda atıyordu.
Sizin tesısatda, Şebeke ve generatör nötrleri ayrımı. Ayrı olmasında (birleşmemesinde fayda var.
Tesısatda 13 lınye görüyorum. İşin ombusdan büyüklerimiz, her bir linyenin, yük olmasada 1mA yük çekeçeğini kabul edip ona göre hesaplama yapıyorlar. En azında bir dairede deneyebilirmisiniz, üz falı KAR yerine, 3 adet tek fazlı KAR baglamak, bu suretle KAR atsa bıle hem tüm daıre karanlıkda kalmıyacak. Evde kımse yoksa uzun zaman gelmıyecekse buzdolabı devte dısı kalmıyacaktır. Hemde , arızalı lınya/sorti varsa, o atan KAR uzerındekı lınyelerde olacaktır. Bu konyda şöyle bir görüşde var, Her bir Kar a baglı lınyenın nötrleri de , o KAR dan geçmelidir.

Panonuzu gördünce şu aklımada geldi. Benım sorun çalışdıgım sitede de akıllı ev sistemi vardı.Elk kesılmelrınde, sistem devre dışı kalıyordu. Akıllı ev sistemini kontrol eden röleler, UPS den beslenmişdi.
Acaba diyorum, bu akullı ev sistemi, KAR atmalara sebep oluyormu.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,546
Mesajlar
927,807
Kullanıcılar
452,165
Son üye
SemihK.

Yeni konular

Geri
Üst