var olanı çizip kendi simulatörümü yapıyorumKendi simülatörünüzü yapmak için kokpit mi tasarlıyorsunuz?
var olanı çizip kendi simulatörümü yapıyorum
nedense büküm işlerine hep uzak duruyorum..
ama gaz kolundaki bazı mekanik şeyler büküm isteyecek mecburen.
uç kısmı plastik ben koldan bahsediyorum.onun orijinali dökümle yapılmış uç kısım ayrı parça yani iki parçadan oluşuyor 3mm kalınlıkta lama denen demirden yapabilirsin çekiç ve örs gerek...
s.s.
evet pilotumGüzel bir proje olur Pilot musunuz?
kumanda dedikleriniz butonlar switchler ledler displayler falan ise ayrıca kendi yaptığım Elektronik kartlar il pc ile haberleştiriyorum. daha önce yaptığım autopilot ethernet ile haberleşiyor. bazıları var usb. ama usb 5 metreden sonrası tırtlıyor. kokpitte bazen pc den uzak yere uzatma istiyor modüller o yüzden ethernet en mantıklısı.Simülatör ile kumandaların haberleşmesini nasıl sağlıyorsunuz bunu merak ediyorum. Bilgisayarın hangi portundan hangi arayüzle haberleşme yapılıyor?
uç kısmı plastik ben koldan bahsediyorum.
teknik çizime baktın mı ?? 3mm kalınlıkta lama ile ısıtıp döve döve .......
ne gerek var ki 30mm aluminyum bloğum var sıkıntı yok işleyebilirim cnc de.
evet pilotum
kumanda dedikleriniz butonlar switchler ledler displayler falan ise ayrıca kendi yaptığım Elektronik kartlar il pc ile haberleştiriyorum. daha önce yaptığım autopilot ethernet ile haberleşiyor. bazıları var usb. ama usb 5 metreden sonrası tırtlıyor. kokpitte bazen pc den uzak yere uzatma istiyor modüller o yüzden ethernet en mantıklısı.
haaa başka bir iletişim protokolü daha var. gerçek havacılıkta kokpitlerdeki modüllerde kullanılıyor. arinc 429. ama bence bu kadar teferruatlı yapmaya zamanım bile yetmez.
arabalarda çok kullanılan can bus sistemi de olabilir. bir tane ana kart yapılır pc ye bilgi gönderip alabilir.
ama işte dediğim gibi en kısa zamanda beni yormadan en iyi şekilde yaptığım için uğraşmak istemiyorum zira kokpitte çok fazla şey var..
ticari de de uçuyorum evt
oransal olan girişleri potasyometre ile klasik. çok zor bir şey değil. joystick kartlar bile bazen iş görebiliyor.
flight simulator e müdahale ediliyor evt ama sadece belli bir oranda. bazı değerler var sadece okunabiliniyo bazıları ise yazabiliyorsunuz yani değiştirebiliyorsunuz.