Sizce bu trafo radyasyon yayar mı ?

veli dayı

Üye
s.a arkadaşlar ben geçiçi olarak kyk ya işe girdim şimdi bu yerleşkede yaşam alanı denilen bir yer var öğrencilerin sosyalleştiği biryer bunun tam ortasında Elektrik trafosu var üzerinde AG PANO yazıyor birde bu trafodan zırıltı şeklinde ses geliyor. ben bunu radyasyon yaydığını düşünüyorum. ( yanlış anlaşılma olmasın orda teknisyen değilim alakasız bir işde çalışoyorum ) ayrıca başka bir alanda 15- 20 metre aralıkta 2 adet baz istasyonu var hemen dibinde de spor salonu var . Şimdi bu alanda 10 bin tane öğrenci var ayrı bir şehir kent gibi bu tarz şeylerin insanlardan uzakta daha zararsız olması gerekmez mi ? yada kim neye göre tasarlıyor planlıyor ??

Ne trafolar ne de baz istasyonları radyasyon yaymaz.
Trafolar manyetik alan ile çalışırlar ve yapım tekniğinden dolayı çok az manyetik alan kaçırırlar. (Bakınız trafolarda demir kayıpları)
Baz istasyonları ise elektromanyetik dalga yayarlar. Yani radyo dalgaları.
Radyo dalgaları bir iletken üzerinde bir akım oluşturmaktadır. (alıcı antenler) İnsan vücudu da bir nevi iletken olduğu için vücudumuzda her türlü elektro manyetik dalgaları alır ve toprağa iletir. Frekansın yüksek olmasından dolayı vücut bir çeşit kısa devre halinde olup, vücudun içerisinde de bir Elektrik akımı oluşacaktır. Bu akımın tehlikeli olabilmesi için mA ler seviyesinde olması öngörülmüştür.
Mili amperler seviyesindeki akımın vücutta oluşabilmesi için baz istasyonuna çok yakın olmak gerekmektedir. 1 veya birkaç metre.

Radyasyon yayilim demektir. Elektromagnetik dalga ya da parcacik yayilimi icin radyasyon kelimesi kullanilir.

Transformator olsa olsa termal radyasyon yayar. Bu radyasyonu odun sobasi da komur sobasi da yapiyor.

Dert edece bir sey yok. Transformatorun yaptigi vinilti da kuru gurultu.

Forum istatistikleri

Konular
129,755
Kullanıcılar
452,505
Son üye
ironman2112

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri