payidarsina
Üye
Çok teşekkür ederim@payidarsina parçayı devre üzerine yerleştirip bakınca @cevat1 arkadaşın dediği gibi LDO regülatör cuk diye oturuyor. Benim paylaştığım parçayı yerleştirince ayakları tutmuyor.
Ekli dosyayı görüntüle 94494
Yardımımız dokunduysa ne mutlu.Çok teşekkür ederim
Fazlasıyla oldu kardeş çok teşekkür ederim . Bu zamana kadar bilmediğimiz şeyleri öğrendim minnettarımYardımımız dokunduysa ne mutlu.
Ben şu şekilde araştırma yapıyorum:
Parçanın üzerinde yazan ilk 2 harfe bakıyorum. Sonrasında bu siteden veya bu siteden ilk iki harfi bulup gelen listedeki parçaların kılıfları ile aradığımız parçanın kılıfı farklı olanlarını eliyorum. Aynı kılıfa sahip olan parçaların datasheetlerini açıp kodlamalarıda aynı mı değil mi diye kontrol ediyorum. Parça kılıfı aynı ancak kodlaması farklı olan parçaları da eliyorum. Sonrasında hem kılıfları hem de kodlamaları aynı olan parça tespit edersem aradığım parça bu olabilir diyorum. Sonrası biraz tecrübe işi artık. Devreniz ile bulduğunuz parçanın datasheetini iyice analiz edip bulduğunuz parça doğru mu değil mi diye kontrol etmek gerekiyor.
@cevat1 kardeş söylediğin şekilde bulmaya çalıştım ama kayda değer bir sonuca ulaşamadım , @fgencal arkadaşın tarif ettiği görselde ki "1-Vout" bacağının bağlantılı olduğu yeri işaretledim(11) . Bu şekilde doğru malzemeyi bulmamız mümkün müdür?LDO regülatör dür.
Devre üzerinde, Çip e besleme sağlamakta,
Çipin veri bilgisinden kaç volt ile çalıştığı öğrenilmeli ve regülatörün voltajı ile karşılaştırma yapılmalı.
veya çalışma voltajlarından bacak yapıları uygun olan muadil regülatör temin edilmeli