SOFT STARTER ILE YOL VERME

Katılım
2 Ağu 2009
Mesajlar
632
Puanları
16
Yaş
46
MOTORUMUZA SOFT STARTER ILE YOL VERECEGIZ
MOTOR 5.5 Kw
MOTORU YILDIZ BAGLANTIYLAMI YOKSA UCGEN BAGLANTIYLAMI BAGLIYACAGIZ
UCGEN KOPRULERINI ATTIM AMA MOTOR ISINDI
YILDIZ KONUMDA BAGLADIM SORUN YOK SOFT STARTERİ YENI UYGULAMAYA GECTIM SOFT STARTERDE GUC BAGLANTISI YILDIZ OLARAKMI YAPILIYOR??
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Motorun nominal çalışma gerilimi üçgen 380 volt ise üçgen bağlamalısın yok eğer yıldızda 380 volt ise o zaman yıldız bağlamak zorundasın.Motorun ısınma sebebi farklı olabilir.
 
evet 380 yıldız ise yıldız kalmalı. motor etiketinde yazar.
 
Arkadaşım motorun etiket değerlerine bi bak istersen yanılmazsın enazından
 
Merhabalar ,Üstadlara etiket konusunda katılmakla birlikte,aklıma şöyle bir soru geldi.

motorun etiket bilgisi yoksa( klemde eski kopru izi vs de yok) motoru yıldız yada üçgen bağlanacagına nasıl karar verebiliriz???
 
bazı softstarterler motorun etiketi üçgen olmasına rağmen üçgende motoru çalıştırmıyor biz böyle motorları yıldız baglıyoruz sorunsuz çalışıyor motorun ısınmadan çalışıyorsa yıldız bağla üçgen motoru yıldız bağlarsan güçten kayıpların olur tabi ama aklında bullunsun yıldız motoru asla üçgen bağlama yıldız motorlar ancak düşük gerilimdee üçgen bağlanırlar mesela 380 yıldız bir motorun sürücü ile fazlar arası 220 voltta çalıştırılmasında motor yıldızdan üçgene çevrilir motorun etiketinde bişe yazmıyor ise eskilerden kalan atasözünü kullanıyorum ben 5 kw dan küçük motorlar üçgen bağlanmaz sözü yani....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,944
Mesajlar
921,896
Kullanıcılar
451,124
Son üye
MEK3232

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst