Merhaba. Estafurullah, önemli değil forumda olma amacımız bu zaten, sn. Mustafa KABADAYI. Çelik markalıyı İnci markayla birlikte paralel kullanamazsınız bu durumda, fakat tek aküyle tek 100 watt panelle ayni sistemi kullanırsınız, ama bir günde aküde volt*amper yani güç olarak biriken enerji (güç) size yetmeyebilir diye tahmin ediyorum. Çift 100 watt'lık 2 paralel panelle tek 12 volt, 60 A aküye reg.den sonra şarj akımı fazla gelir, aküye zarar verip ömrünü çabuk bitirir, çünkü amperi biraz fazla (6 A'dan fazla) kaynama yapabilir. Çelik markalının akü kutup başı gerilimi doluyken 12.60 civarına mutlaka iyileştirmeyle gelmeli. Tam dolu akü sıkıntılı olan akünün şarjından devamlı eksiltmiş daha açıkçası devamlı şarjından çalmış ve reg. ile şarj işleminde bu voltaj sıkıntısı, şarjla ilgili bazı sıkıntılar böyle oluşmuş gibi görünüyor.
Desülfatörle akü cihazına bir müddet bağlı kalınıp çelik markalı akünüzün kapasitesinde, iç yapısında düzelme olup olmadığına aküyü tam gözden çıkarmadan önce bakılmalı, mevcut durumu yine düzelmiyorsa sisteme paralel olacak başka sıfır akü düşünülmeli. Hazır satılacak desülfatör cihazı olarak bulunduğunuz yerde akü şarjı yapılan bazı büyük merkezlerden, vb. bu cihazı sorgulayın. Bir ara yabancı sitelerde satışı aktif olarak
da vardı, hatta bir ara nette tesadüfen rastlamıştım bu cihazlara. Dr Korhan Sökmen'in kendi el yapımı olan 555'li desülfatör devresi linkteki gibidir. Kolay gelsin.
http://www.catamaranvega.com/elektro/docs/desulf.html
Desülfatörle akü cihazına bir müddet bağlı kalınıp çelik markalı akünüzün kapasitesinde, iç yapısında düzelme olup olmadığına aküyü tam gözden çıkarmadan önce bakılmalı, mevcut durumu yine düzelmiyorsa sisteme paralel olacak başka sıfır akü düşünülmeli. Hazır satılacak desülfatör cihazı olarak bulunduğunuz yerde akü şarjı yapılan bazı büyük merkezlerden, vb. bu cihazı sorgulayın. Bir ara yabancı sitelerde satışı aktif olarak
da vardı, hatta bir ara nette tesadüfen rastlamıştım bu cihazlara. Dr Korhan Sökmen'in kendi el yapımı olan 555'li desülfatör devresi linkteki gibidir. Kolay gelsin.
http://www.catamaranvega.com/elektro/docs/desulf.html