Solar Enerji Sistem Tavsiyeniz.

Ac+DC beslemeli olanı tercih etmenizde ileriye yönelik fayda olabilir.
DC Sigorta ve devre kesiciler fiyat olarak biraz pahalı oluyor.
Araçlarda kullanılan sigortalar için hazır sigorta yuvaları var onlardan temin ederek LED öncesine bağlanabilir.
Ama Panel ile şarj kontrol cihazı arasına sigorta mutlaka koyun.
Panelleri sistemden ayırmak için hem devre kesici hemde koruma sağlamak için DC güneş paneli sigortası kullanın
image.jpg
Buradaki 24 volt bağlantı şeması doğrumudur? Sigorta koyacağım yerler + kablolara doğru anladım sanki vede pwm şarj kontrol cihazı üzerinde ampül işaretli çıkış ve üzerinde bulunan 2 adet USB çıkışlardan 12v mu 24v mu çıkış verir şarj kontrol cihazı cevaplarınız için şimdiden teşekkürler🤲
image.jpg
Buradaki 24 volt bağlantı şeması doğrumudur? Sigorta koyacağım yerler + kablolara doğru anladım sanki vede pwm şarj kontrol cihazı üzerinde ampül işaretli çıkış ve üzerinde bulunan 2 adet USB çıkışlardan 12v mu 24v mu çıkış verir şarj kontrol cihazı cevaplarınız için şimdiden teşekkürler🤲

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    310.4 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Sistemin akü gerilimini verir diye biliyorum. Solar şarj cihazları usb 5 volt haricinde regülasyon yapmıyor. Cihazın özelliklerine bakılmalı.

Merhabalar.
2 adet Panel seri şekilde değilde paralel bağlı olsa daha uygun bu sistemde.
Daha fazla akım elde edeceğiz.
2 paneli paralel bağlayalım artı artı eksi eksi.
Sigortalar artı kutuplara konulsa yeterli olur.
Şarj kontrol cihazı üzerindeki load çıkışı sistem voltajını verir.
Bazı cihazlar da ki onlar pahalı olabiliyor çıkış voltajı seçilebiliyor.
USB çıkışlarında rahat olun 5 volt 1.5 amper civarı akım veriyor direk 5 volt şarja uygundur.

Merhabalar.
2 adet Panel seri şekilde değilde paralel bağlı olsa daha uygun bu sistemde.
Daha fazla akım elde edeceğiz.
2 paneli paralel bağlayalım artı artı eksi eksi.
Sigortalar artı kutuplara konulsa yeterli olur.
Şarj kontrol cihazı üzerindeki load çıkışı sistem voltajını verir.
Bazı cihazlar da ki onlar pahalı olabiliyor çıkış voltajı seçilebiliyor.
USB çıkışlarında rahat olun 5 volt 1.5 amper civarı akım veriyor direk 5 volt şarja uygundur.
Mustafa bey dediğiniz gibi dc sigortalar pahalı yapacağım sistem zaten 24v acaba dc yerine ac Sigorta kullansam bu sistemde kullanabilirmiyim Vede kaç amper

Son düzenleme:
DC Sigorta için değerler evet akü inverter arası 100 amper DC kesici,paralel bağlı paneller için 25 amper kartuş sigorta uygun.
Şarj kontrol cihazı 24 volt çıkışına AC sigorta koymak istersiniz onu çekilecek akıma göre seçmek lazım 16 yada 25 amper olabilir.

25 a kalmadığı için sipariş edemedim onun yerine 20a mi 32a mi var sitede hangisini almam uygun olur?
25 a kalmadığı için sipariş edemedim onun yerine 20a mi 32a mi var sitede hangisini almam uygun olur

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,768
Kullanıcılar
452,516
Son üye
imeysanelektrik

Yeni konular

Geri