Sonunda ÜAK da Mühendislik Tamamlama Kabul Edildi. Hayırlı Uğurlu Olsun

Uzaktan eğitim metodu ile Gazi ve Sakarya üniversitelerinin teknik altyapılarının müsait olduğu bilinmektedir. Şu anda arkadaşlarımızın bu yönde YÖK ve üniversitelerden talep dillendirmeleri çok yerinde olacaktır.

Neticede verilecek fark dersleri teorik olacaktır.
 
Uzaktan eğitim metodu ile Gazi ve Sakarya üniversitelerinin teknik altyapılarının müsait olduğu bilinmektedir. Şu anda arkadaşlarımızın bu yönde YÖK ve üniversitelerden talep dillendirmeleri çok yerinde olacaktır.

Neticede verilecek fark dersleri teorik olacaktır.
Sayın deurceylan derslerin bir kısmının teorik olacağı doğru ancak.Büyük bir kısmı 2+2 yada 3+2 şeklinde ders ve lab. lardan oluşaşacak.ÜAK nin onayladığı tamamalama kredileri bu yöndedir.Dolayısıyla uzaktan öğretimin olacağı kanısında değilim.
 
Teknik Eğitim Fakültelerindeki derslerin %90'ı tamamen uygulamalıdır. Mühendislik fakültelerinde bu kadar uygulama yapılmamıştır. Dolayısıyla mühendislik tamamlama programının sadece teorik olacağını düşünüyorum.
 
Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Öğretmenliği Bölümünün bütün mesleki dersleri her ders istisnasız, mutlaka uygulama atölyesi veya laboratuvarı vardır. Merak eden gidip görebilir.

Ayrıca fiziksel olarak sadece Elektrik Öğretmenliği bölümünün binası bile, bir çok mühendislik fakültesinden büyüktür. Sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır. Çünkü taşrada bazı üniversiteler veya özel üniversiteler işhanı kiralayıp teknik imkanlardan yoksun mühendis yetiştiriyor.

Ayrıca akreditasyon açısından tüm Türkiye'deki mühendislik fakültelerinde okutulan elektrik-Elektronik mühendisliği bölüm müfredatları birbirine uymamaktadır. Madem dersler birbirinin aynı değil, standart değil. Mühendislik fakülteleri ile Teknik Eğitim Fakülteleri arasında ne fark kaldı?

Hal böyle iken Elektrik Öğretmenliği bölümünün elektrik elektronik mühendisliği bölümünden isim haricinde hiç bir farkının olmadığı hemen anlaşılacaktır.

O halde tüm Türkiye'de mağdur olan teknik öğretmen arkadaşlarımız bu durumu göz önünde bulundurarak YÖK'ten talepte bulunsunlar.

Fark dersleri olsa olsa 2-3 tane teorik derstir. Mühendislik etiği gibi dersler...
 
Durceylan arkadaşım doğru söylüyor, Gazi Üniversiteninki böyle, buda Gazi TEF mezunlarını daha şanslı yapıyor çünkü Üniversiteye bırakılıyor alınacak olan dersler. Şimdi uygulama kısmı daha az olan TEF mezunları fark derslerinde bu açığı kapatmak için üniversiteleri onlara uygulama derslerini almalarını isteyebilir. Benim öğrenmek istediğim Üniversiteler Arası Kurulun aldığı kararın tam metnini nasıl öğrenebileceğimdir.
 
bildiğim kadarıyla mühendislik tamamlama programını bitirenler teknoloji mühendisi değil, ilgili bölümün mühendisliğinden mezun olacak
 
Son resmi gelişme: Mühendislik Tamamlama'da giriş sınavı yapılacak ve eğitim iki dönem sürecek.Toplamda 10-14 arası ders alinacak. Universitelerin bazi dersleri degistirme hakki var yuzden elli. Haftaya YOK genel kurulda nihai karar verilecek. Suan konu ile ilgili toplantidayim. Yrd.Doç.Dr UĞUR SOY
 
Arkadaşlar, bana göre buradan görünen her dönem 7 ders verilecekse bunlar haftanın neredeyse hergününe ders koyacaklar ve devam zorunluluğu isteyecekler, yani yine bize hak yok bence kandırıldık
 
Arkadaşlar, bence her dönem 7 ders olacaksa içinde uygulamada olur devam zorunluluğuda olur. Yani bu iş yine bizim istediğimiz gibi olmayacak Bence yine kandırıldık. Çalışırken nasıl devam ederiz derslere, YÖK son sözü söyleyecek bence bizim istediğimiz gibi olmayacak bence bu işlere emek verenler hemen harikete geçmeli bu şekilde olacaksa olmaz bence
 
Değerli arkadaşlar ben kendi transkriptimi inceledim, mezun olduğum üniversitenin programıyla karşılaştırdım. Arada sadece 6-7 tane farklı ders var. Y.Lisans ders transkriptimi de eklediğimde fark 5'e düşüyor.

Mezun olduğum değil de başka bir üniversitenin programını inceledim. Dersler Elektronik ağırlıklı olduğundan fark dersleri neredeyse 20'yi buluyor.

Özetle, mühendislik tamamlamanın nerede yapılacağı fark derslerinin sayısını belirliyor. Çünkü dersler ülke genelinde standart değil.

Bütün Mühendislik fakültelerinde dersler standart olmadığı için direkt mühendislik ünvanının verilmesi hak hukuk açısından daha doğrudur. Veya sembolik olarak, mühendislik etiği vs. gibi 3-4 tane ders verilebilir.

Bunu YÖK nezdinde tüm teknik öğretmen arkadaşlarımız dilekçe ile bildirmeleri gerekiyor. Lobi yapmazsanız karar çıktıktan sonra olay biter.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,789
Mesajlar
930,127
Kullanıcılar
452,576
Son üye
sencer55

Yeni konular

Geri
Üst