Sony gri tüplü tv

karacaysn

Üye
Katılım
16 Ağu 2015
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
36
Tv kumandalı baktığım vakit öndeki kırmızı ışığı 10 kez selector yapıyor ama açılmıyor görüntü yok nasıl yapabilirim bu konuda yardımcı olabilecek ark varmi
 
Merhaba.Kumandadaki çalışma ledinin yanıp sönmesi (Flaş yapabilmasiı) nedeniyle pillerin ters bağlantısı veya zayıf olması olasılığı hiç kalmamış oluyor.Bunu tam olarak geçerek;
1-Tv’nin fişi prize takılı ve on/off düğmesine basılı mı? Basılı ise OK.
2-Standby led ışığı tv’’nin ön panelinde yanıyor mu? Yanıyorsa OK.
3-Uzaktan kumandayla kumanda ettiğinizde enfraruj alıcı göz önünde kumandayla ışık temasını engelleyen cisim var mı? Yoksa OK. Eğer varsa kumandanız tv’ye kumanda edemez.
4-Alıcı (tv) önündeki stanby ışığı,bu kumandanın flaş yaptığı sırada bir rengini veya ışık şiddetini biraz olsun değiştiriyor mu? Değiştiriyorsa OK. Eğer değişme olmuyorsa tv’nizin bu alıcı modül kısmında bir sorun vardır.
5- Bu kumanda flaş yapıyor ve alıcı tv’deki led renk değiştirip bu sinyali (komutu) tam alarak çalışıyor gibi görünüyor ama bu tv yine açılmıyorsa sistem kontrol modülü (entegresi) muhtemelen arızalı olabilir.

Bir keresinde tamirden sonra farkında olamadan bu sistem kontrol entegresinin bacaklarına bir lehim damlatmış,iki bacağını kısa devre etmiştim.Bunu temizleyip tam geri alınca tv tekrar açılmıştı,bir anti parantez olarak bunu belirteyim.Kolay gelsin.
 
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayi tsk ederim ama açma kapama tuşuna baktığımda led ışık yanıp sönüyor ama tvde bi hareketlilik yok ne karınca ne çizgi
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/523eo0098-pdf.28097/

Merhaba.Tv besleme katında üretilen çok değişik voltaj değerlerinde veya stanby'daki 12 voltun çıkmaması yüzünden tv'niz bir olasılıkla açılmıyor olabilir.Tv besleme katı (Yukarıdaki Megep) modülünde, örneğin tda 4605 anahtarlama entegresi üzerinde şematik olarak standby ve normal çalışmadaki olması gereken gerilim değerleri tam olarak da verilmiştir.Tv'niz standby 'da iken bu voltajlar alınıyor mu tam ölçerek bunu kontrol etmeniz lazımdır.Ama tüm bunları yapabilmek için belirli bir tecrübe ve belirli seviyede elektronik bilginize çok gerek de vardır.Bu konuda yeterli bir bilginiz ve bu konuda yeterli tecrübeniz yoksa tamirciye (Servise) vermeniz çok daha iyidir.(Daha fazla bir arızanın da oluşmaması ve çok fazla riske de girmemeniz açısından)

Yukarıdaki modülde stanby ışığı tam yanıp sönerken tv'nin açılmaması durumuna karşılık gelen arıza örnekleri vardır;

Arızanın şekli: Cihaz çalışmıyor, stand by lambası yanıyor. Besleme çıkış voltajı var, stand by 12 Volt çıkmıyor.
Arızanın giderilmesi: Yatay sürücü transistörü besleme gerilimini veren R603 direnci açık devre, yenilenmelidir. Stand by’ın çıkış vermesi için gereklidir.

Bunun gibi diğer arıza örneklerini de çok dikkatli inceleyerek buralarda tam bahsi geçen devre elemanlarının (transistör,direnç,vb.) özellikle sağlamlık kontrolünü yapmalısınız,en başta.Elektrikle (220 vac ile) çalışırken elektrik tv üzerinde varken izolasyon trafosu ile kullanmanız çok iyi olacaktır.Tv fişten çekildiği anda da elektrolitik kondansatörler (Özellikle +310 volt dc'nin şarjlı olduğu smsps'den yani anahtarlamadan hemen önceki girişte) kısmında çıplak elle bu elektrolitik kondansatörün kutuplarına fişten hemen,yani çeker çekmez dokunmayın,bunun için belirli bir sürenin geçmesi de gereklidir,yoksa çarpılırsınız,çok dikkat edin.)

Tv'niz oldukça da eski olup,çok sıcak,çok kuru ortamlarda çalışmışsa eğer,tv besleme katındaki bu elektrolitik kondansatörlerinin iç elektrolitleri muhtemelen kurumuş olabilir.Bu durum da devamlı standby'da kalmaya bir nedendir.Bu şartta ilk başta yukarıdaki bu kontrolleri hiç yapmadan besleme katındakileri üzerlerindeki volt,mikrofarad değerlerine bakıp aynisini alarak havyayla besleme katındaki hepsini değişmeniz çok daha iyi olacaktır.Bir de pcb'deki ve kond. üstündeki + ve - işaretlere uygun olarak bunları değiştirmeniz,ters lehimlememeniz lazımdır.Aksi halde kolayca ısınıp bu elektrolitikler patlayabilir,dikkat edin.Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • 523EO0098.pdf
    611.5 KB · Görüntüleme: 18

Forum istatistikleri

Konular
129,277
Mesajlar
924,921
Kullanıcılar
451,699
Son üye
Lyk1aQ

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst