spinde olarak kullanılan makitayı mach3 den çalıştırıp durdurabilimiyiz ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu makitanın ses iyice rahatsız etmeye başladı
sessiz bir spindle alsam iyi olacak.

Ama illaki alıcam derseniz dremel 400 süper hafif sessiz ama sadece 3 mm sapçapındaki uçları takabiliyorsun.

ramertürk üstad daha iyi bilir bu kartta 4 tane role var fakat motorlar için kullanılıyordur extra bi role bağlamak gerek diye düşünüyorum

Bu kart üzerindeki 4 adet röleyi herşey için kullanabilirsiniz.
Mesela 1. röle spindle on/off (saat yönünde)
2. röle spindle on/off (saat yönü tersine) (Basit el frezeleri için değil tabi. Spindle motor ve sürücüleri için)
3. röle Toz Emme on/off
4. röle Likit soğutma on/off

Yada fantazi olsun. Makine açık ve durur hldeyken Yeşil ikaz lambası, çalışırken kırmızı ikaz lambası yanar falan filan :)

Bu kartı satan sektörden arkadaşımdır. Reklamını yapıyım :)

70 dolar gözüküyor internette .
Toplasan 15 TL etmeyecek dandik bir kartın satışı satana reklamı reklam yapana zarar...

3 eksen kontrol kartı

slm arkadaslar bu konuyla ilgili bir sorum olacak.bende spindle olarak devir ayarlı bir kalıpçı taşlama kullanıyorum.bunun devir ayarını mach 3ten kontrol edebilirmiyim.bağlantı nereye olacak .kartım tb6560

... edebilirmiyim...kartım tb6560

Edemezsin.
Aç-kapa yapabilirsin.
Elektronik bilenler mach3 den pwm çıkışı alabilirler ve bunu çeşitli şekillerde kullanabilirler.
Bunu yapmaya uygun kartlardan daha önce söz edildi.
Gerçi o konuda kontrol edilecek olan asenkron motor hız kontrol cihazı ( invertör) idi.
O tip cihazlarda hız kontrolü için girişler var.
Dediğim gibi elektronik biliyorsanız pwm işareti ile sürülebilen bir " dimmer " ile bir şeyler yapabilirsiniz.

teşekkürler Elektronik bilmiyorum bu konu beni aşar

70 dolar gözüküyor internette .
Toplasan 15 TL etmeyecek dandik bir kartın satışı satana reklamı reklam yapana zarar...

3 eksen kontrol kartı

20 lira vereyim siz bana birtane yapın ozaman Kazım Abi, sizin gibi deneyimli birisi için ben anlam veremedim doğrusu, butür işlerin nekadar zor olduğunu, emek ve vakit gerektirdiğini, bilen birisiniz... gidip elin çinlisinden 150 liraya 200 liraya kart alıp adamları zengin etmek yerine 50 ise 100 verip kendi öz malını alıp en azından TÜRKİYE için yararlı bir iş yapan birisine destek olup herkesin bir şekilde kendi emeklerini ortaya koyarak yaptıkları amatörde olsa CNC lerinde kullansa sizde butür eleştirilerizin dozunu biraz daha azaltarak uygun bir şekilde anlatsanız bence rumuzunuzun altındaki o AYYILDIZA daha çok yakışırdı diye düşünüyorum ama siz yine kızıp esip gürleyeceksiniz diye korkmaktanda edemiyorum.... çünkü sizin hakkınızda nezaman eleştiride bulunsam hemen kızıyorsunuz... neyse kızdırdıysam da özür dilerim ama ben o kartı yapan arkadaşımı tanımıyorum ama bence gerçekten taktir edilmeye değer bir iş yapmış en azından benim için öyle...

Router ve cnc yapanlar için.
Kolay kurulum ve devreye alma.
Ürünle beraber montaj şeması gönderilir.
Step ve servo sürücüler ile kullanılabilir.
Switch ve acil stop girişleri röle ile izole edilmiştir. Parazitten etkilenmezler.

• 3 eksen sürücü çıkışı (step-dir)
  • 2 adet röle çıkışı (spindle, soğutma,vakum vs.. ac-kapa)
  • 1 adet limit-home switch girişi (izoleli)
  • 1 adet acil-stop girişi
  • 2 adet aux giriş
  • Besleme : 12 Vdc

Kart üzerinde 4 adet röle görülüyor. Özelliklerinde 2 adet röle denilmiş. Netice itibariyle 2 de olsa 4 de olsa spindle bağlanabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,799
Kullanıcılar
452,593
Son üye
cKaradeniz301

Yeni konular

Geri