ramerturk
Profesyonel Üye
20 lira vereyim siz bana birtane yapın ozaman Kazım Abi, sizin gibi deneyimli birisi için ben anlam veremedim doğrusu, butür işlerin nekadar zor olduğunu, emek ve vakit gerektirdiğini, bilen birisiniz... gidip elin çinlisinden 150 liraya 200 liraya kart alıp adamları zengin etmek yerine 50 ise 100 verip kendi öz malını alıp en azından TÜRKİYE için yararlı bir iş yapan birisine destek olup herkesin bir şekilde kendi emeklerini ortaya koyarak yaptıkları amatörde olsa CNC lerinde kullansa sizde butür eleştirilerizin dozunu biraz daha azaltarak uygun bir şekilde anlatsanız bence rumuzunuzun altındaki o AYYILDIZA daha çok yakışırdı diye düşünüyorum ama siz yine kızıp esip gürleyeceksiniz diye korkmaktanda edemiyorum.... çünkü sizin hakkınızda nezaman eleştiride bulunsam hemen kızıyorsunuz... neyse kızdırdıysam da özür dilerim ama ben o kartı yapan arkadaşımı tanımıyorum ama bence gerçekten taktir edilmeye değer bir iş yapmış en azından benim için öyle...
Bu konuda bence KAZIM hoca haklı söz konusu kart sadece LPT kontrol kartı. En babası Çinya da 15-25 dolar. 70$ a sürücüleri üzerinde komple kartlardan alınabilir. Fiyat gerçekten çok.
(Bilmeyenler için açıklayayım Step driver sürmek için 2 farklı yol kullanılıyor.
1- Bir LPT kontrol kartına her eksen için ayrı bir sürücü takarak kullanmak. Bu metodda 1 LPT kontrol kartı bilgisayara bağlanır ve sürücüler bu kontrol kartına bağlanır. Bir nevi switch gibi düşünebilirsiniz. Bu yöntemde 1 kontrol kartı ve her eksen başına bir sürücü kartı vardır. Kontrol kartının tek görevi Sürücüleri bilgisayara bağlamak için aracılık yapmaktır.
2- LPT kontrolu Step sürücüleri birlikte komple bir kartta toplanmış sürücüler. (TB6560 en bilineni) Bu yöntemde sadece 1 kart vardır. Herşey bu kartın içerisindedir.
)