Spor Salonu Aydınlatması

y.hazer

Üye
Katılım
4 Nis 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhabalar,

Ben bir spor salonu aydınlatması işi ile karşı karşıyayım, benden net olarak TV yayınına uygun olması için 1 metre yükseklikte 2000 Lux istenilmekte.
Salon ölçüleri 36 x 20 metre yükseklik 11.5 metre.

Led armatürler kullanacağım, ancak sarkıt tip değil de lineer güçlü ledler kullanmanın uygun olacağını düşünüyorum. Konu Hakkında bilgi paylaşımında bulunmanızı rica ediyorum.

DIALux ile deneme yaptım ancak ışıklık seçimini yapamadığım için bir yol katedemedim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hocam bu şartname sizden 1 metre yükseklikte 2000 lüks isteyecek kadar profesyonelse, teknik şartnamede aydınlatma detaylarını da tanımlaması gerekmez mi...Canlı TV yayını gibi hassas bir konu da işin içine girince, dizaynı projeciye yaptırmanızda fayda var..
Klasik-geleneksel metodlar içinde, canlı yayın ve spor salonları için en uygun aydınlatma Metal Halidedir, fakat siz LED kullanacağım demişsiniz, doğrudur LED daha ergonomiktir..
Ayrıca elinizde teknik şartname vs yoks FIFA nın spor salonları için aydınlatma standartları var onları karıştırıp okumanızı tavsiye ederim...
 
y.hazer özelden msj atmışınız geri döndüm bende size ama bilmem ulaştımı sn. hiçbirşey gibi bende 1 metre 2000 lüx için bazı uyarılarda bulunmuştum. elimde benzer spor salonu için hesap var biz oyun alanı içinde 500 lüx hesap yapmıştık. istersen gönderebilirim dialux hesabını . hiçbirşeyin dediği gibi profosyonel firmalara yaptırmalısın. buna benzer bi stadyum aydınlatması için siteco yaptırmıştık. yaparlar yani. yalnız dediğim gibi bu işin şartnamesinde mi yazıyor eğer yazmıyorsa FIBA nın dokümanları var profosyonellik durumuna göre lux değeri biçmiş. birde dün biraz uğraştım kabaca bi hesap yapmıştım.lineer led kullanarak istediğin lux değerine gelmeden 1000 lüxde korkunç bir rakam çıktı armatür olarak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,862
Mesajlar
921,084
Kullanıcılar
450,979
Son üye
ahemsa
Geri
Üst