Stadyum Aydınlatması

Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar stadyum aydınlatması, iç mekan aydınlatması gibi basit ve tek bir standartı olan birşey değil. tutturman gereken birçok parametre var, bu işleri bu kadar basite indirgemeyelim bence.

stadyumda kamera çekimi olacak mı? kameranın konumu? düşey ve yatay aydınlatma değerleri? tutturulması gereken lux ve homojenite değerleri? kaç kişilik stadyum? antrenman seviyesi hesabı?

bu konuda projektörü satın alacağınız firma bu işi yapabilir. çünkü profesyonellik gerektirir. bu hesapları tutturmak o kadar kolay değildir.
 
evet stadyum aydınlatmasında hele tv çekimi varsa çok fazla kriter var, sahanın ortasına mesafe uzun olunca 2000w - dar açılıdan başkası kurtarmıyor,
üstteki örnekte kapalı spor salonu - basketbol sahası örnek verilmiş, ayrıca aydınlatma tavandan yapılmış, bu tip örneklerde led yada daha düşük güçte projektör kullanılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,911
Mesajlar
921,625
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst