sorunuzdan şunu anlıyorum. Dizayn aşamaları, montaj aşamaları bitirilmiş ve sıra gelmiş start-up'a?
Burada izlenecek yol herkese göre farklılıklar gösterse de genelde kabul gören ve bana göre de makul olan bir sıralama mevcut. Gayet tabi ki bu sıralama tesisin özelliklerine, prosese göre farklılıklar gösterse de bana göre şu şekilde bir iş işlem akışı olmalıdır.
*p&ıd'ler ile sahanın uyumunun kontrolü (yellow lining) bu işleme paralel olarak kontrol sistemi ıo testlerinin yapılması.
*montaj kalitesinin daha önceden hazırlanmış montaj checklistlerine göre kontrolü ve hataların belirlenip düzeltilmesi.
*sistemin hardwired interlocklarının test edilerek çalışır durumda olduğunun tespiti. Sistemde bulunan hatların basınç testlerinin yapılması.
*ekipmanlarda power-up (ilk enerjilendirme) yapılarak olumsuzlukların belirlenmesi. (dönüş yönü, aşırı ses, zorlanma emaresi vb)
*eğer bir otomasyon sistemi var ise o sistemin işleyişinin kontrolü için boş üretim veya boş çalışma yapılarak otomasyon sisteminin işleyişinin doğrulanması ve test edilmesi.
*tüm bu aşamalardan sonra eğer elinizde işgüvenliği ile alakalı herhangi bir eksik yok ise tesis ilk üretim için hazırdır.