STEP 7-TIA PORTAL

Katılım
8 Eki 2006
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
39
Step 7 de hazırlanmış bir PLC programını TIA portalda nasıl açarım?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
S7300 de program simatic manegerden backup alındıysa tia portal da bu açılmaz.
 
Sn marmara teknik

simatic managerda hazirlanmis bir projeyi migrate etme yontemi ile acabilirsin. Migrate secenegini tia portali ilk actiginda gorursun `migrate project` karsina cikar. Oradan kaynak ve hedefi gostererek yapabilirsin.
Hatirlayabildigim birkac ayrinti var:
1.Projenin hazirlandigi simatic manager v5.4 veya ustu versiyon olmali.
2.Bilgisayar diliyle ilgili butun ayarlar ingilizce olmali.
3.migrate secenginin altinda`exclude hardware` diye bi yer var onada tik koymani tavsiye ederim cpu lar tanimli bile olsa bazen hata verebiliyor.
4.message numbers..vs diye bi hatada verirsede proje acikken (simatic manager) `options>customize ardindan karsimiza cikan penceren `message numbers secenegine basin ve karsinizdaki `3` secenekten en usttekini secin. Ardindan projeyi `save as` diyerek farkli bir yere kaydedin ancak `save as` penceresindeki `reorganization slow` secenegini aktif hale getirin. Ardindan bu yeni kaydettiginiz projeyi migrate etmeyi deneyin.
Umarim yardimci olur
Iyi calismalar.
 
Son düzenleme:
selamlar tia portal v13 yönetici olarak çalıştırmamzsam proje oluştururken cpu ve diğer donanımların lisanslarını kilitli gösteriyor. yönetici olarak çalıştırırsam sorun yok. nedeni ne acaba yardımcı olurmusunuz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,992
Mesajlar
922,357
Kullanıcılar
451,203
Son üye
ilayda.ugur

Yeni konular

Geri
Üst