SVC sistemin nasil kullanildigi faydalari zararlari nelerdir?

SVC sistemlerinin şu ana kadar zararları görülmüş veya işitilmiş değildir.

Faydaları, enerji verimliliğine ve ülke ekonomisine katkılarını ise bu değerli arkadaşlarımız zaman ve mekan farketmeksinizin gezerek anlatıyor ve anlatmaya devam ediyorlar.

durceylan arkadaşım merhabalar

Ben sana bunun faydasından daha çok zararlarını bir bir anlatırım istersen sen faydalarını anlat bende sana zararlarını anlatayım ne dersin?
Ben Grup Arge firmasındaki arkadaşların nasıl bir çalışma yapısı ile çalıştıklarını sorgulamıyorum haddime bile değil ben kimim ki cahil cüheylanın tekiyim yanlızca fakat soba yakacağı gerçek nasıl doğru ise SVC tarzı ürünlerinde ne nötr bırakacağı nede doğru düzgün çalışan bir cihaz bırakacağı gerçeği doğrudur.

Sizin de anladığım kadarı ile bilginiz var sizede aynı soruyu sorayım 1 trafoda 150 abone var 150 abonede de SCV yani kıyıcılar var ve bu trafoya yakın abonenin hali sabah iş başı saatinde ve akşam iş bırakma saatinde ne olur? enerji kalitesi ne olur? trafonun hali ne olur? Trafoda ki Nötr hattının hali ne olur?

Demem odur ki durceylan arkadaşım gelecekte bir gün gelecek şimdiye kadar herhangi bir yerde bir sorun çıkmamasının nedeni bir trafoya bağlı okadar sistemi arka arkaya yapmamalarıdır ama bu durum olacaktırda ? Önlem alın!!!!! hem bu tarz ürünleri imal eden arkadaşlar hemde kullanıcılar önlem alın!!!! aksi halde sonuçlarına siz katlanacaksınız!!!! dediklerimde kötülük varmdır durceylan arkadaşım?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Svc sisteminde reaktörlerin güç ayarlaması açı kontrolü ile yapıldığı için ister istemez akım sinyalinde bozulmalar olmaktadır. Bu bozulmalar da harmonik olarak adlandırılmaktadır. Fakat harmonik üreten tek kaynak svc sistemleri değildir. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Mesela bilgisayarlar da çok ciddi bir harmonik kaynağıdır. Ama hiçbirimiz bilgisayarlardan vazgeçmeyi düşünmeyiz. Çünkü bu harmonikler belli bir seviyenin altında kalmak şartıyla kabul edilebilirdir. Zaten harmonik seviyeleri çok yüksek olan işletmelerin bunun için bir önlem olarak pasif veya aktif filtreler tesis etmesi zorunludur. Halihazırdaki uygulamalarda bu şekildedir.

Svc sisteminin neden olduğu harmonikle ile ilgili bir husus da şudur: Reaktörlerin açılma yüzdesi azaldıkça toplam harmonik bozulma oranı yükselir fakat reaktörün çektiği toplam akım da azaldığı için harmonikler etkisini kaybeder. Aşağıdaki grafiklerde bu sonuçları görebilirsiniz.

Bir de harmoniklerin nötre etkisi üzerinde durulmuş. Bu etki sadece 3. ve 3ün katları olan harmonikler için geçerlidir. 3. Harmonik dışındakilerin seviyeleri ise ihmal edilebilecek derecede düşüktür. Eğer 3. Harmonikler gerçekten ciddi bir sıkıntı oluşturuyorsa bu da 3. Harmoniği hedefleyen pasif bir filtre ile rahatlıkla çözülebilir.
 
msamilcelik, svc sistemleri hakkındaki yazısı gruparge tarafından yazılmıştır
 
Söylecek bir şey yok yorum güzel ve doğru.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,852
Kullanıcılar
450,929
Son üye
tuanayildiz

Yeni konular

Geri
Üst