Türk Mucit Muammer Yıldızın geliştirdiği patentli cihaz kendi elektrigini üretiyor

fiziğe aykırı... çıkan enerji giren enerjiden büyük olamaz. hatta eşit bile olamaz.verimin %100 den büyük olduğu bir sistemden bahsediliyor. bana pek inandırıcı gelmedi.
 
bu adam nerede bu olay niye sonuçlanmadı kaç yıl öncesinin projesi fakat halen daha gün yüzüne niye çıkmadı
 
Fizik kanunlarına aykırı gibi görünmektedir.(Videoyu da baştan sona defalarca izlememe rağmen)Keşifle; %20'lik enerjiyi soğurup,%80'lik enerjiyi dışarıya verebiliyor iddiasındadır.%100 verimin de ötesinde,%400 verimle çalışıyor.(İlk startla yol vermeden sonra)80/100 çıkan,20/100 giren dersek ; Verim= Alınan/Verilen=80/100 bölü 20/100 çarpı 100=%400 oluyor.Keşif doğruysa eğer;devrim niteliğindedir.Doğru olduğunu varsayarsak;şimdiye kadar , bu keşfin patentinin alınmasından sonra geçen iki yıl gibi uzun bir süre boyunca,tüm dünyanın bu keşifle(!) çalkalanması gerekirdi.Ancak Nikola Tesla gibi bir büyük Elektrik dahisının bile büyük dehasının,günümüzdeki çok fazla sayıdaki Elektronik cihazların çalışma prensibini oluşturduğunun(Wireless iletişim,radar,kablosuz enerji(Elektrik) aktarılması,yüksek frekanslı güç kaynakları,ac sistemleri,üretimi ve endüstriyel uygulamalar bazında dağıtımı,radyo,tv,gsm,mikrodalga fırın,uydu sistemleri,telsiz,laser,amoled Ekran vb.) çok geç farkedilmesi örneğindeki gibi, temennimiz değeri çok geç anlaşılabilecek(Çünkü Nikola Tesla da zamanının çok çok üstünde olacak devrim nitelikli buluşları,sanki yüz yıl ileri zamandan gelmişçesine,adeta bir sihirbaz edasıyla gerçekleştirebilmişti.) şekilde olması(Buna şimdiden de razıyız),ancak gerçek olması şartıyla da, herkes tarafından kabul görüp,takdir edilebileceği yeterli bir akademik seviyede olmasıdır.
 
Son düzenleme:
ben anlayamadım nasıl çalışıyormuş anlayan varmmı
 
bu motor ılk starttan sonra kaç dakıka çalışıyor?? manyetık alanla ıtılen bır cısme sureklı aynı sevıyede bı kuvvet verılır ıhtıyac duyuldugunda fazla kuvvet gerektgnde bunu karsılayamaz devır duser devrın dusmesının sebebı hava boslugu mıknatısların aralarındakı açılar ve hava boslugu! gıderıleemez bır problem? nekadar sure çalıştıgını belırtmemısler? bu gözden kacırılmycak bır durum???? eger oyle sonsuza kadar donuyorsa bır sure sonra devrı dusmuyorsa onları alınlarından öpmek gerek! çunku ımkansız olanda oydu magnet motoru ben bıle yapmıstım ısın zor kısmı tasarım yada motora yol verme degıl motorun çalışması ve sureklılıgı...
 
İşin püf noktasının sanki üretilen gücün çok küçük jenaratörler vasıtasıyla üretildiğinde elde edilen toplam Elektrik gücünün çok fazla olabileceği ve bu gücün,hem üretecin mekanik güç gereksinimini karşılayıp,hemde "+" olarak dışarıya %80 gibi fazla bir enerji çıktısını verdiğidir.Dikkat edilirse,deneyde yalnızca boşta çalışan bir pervane görülüyor.(Aküyle ilk starttan sonraki çalışmada)

Ancak iddia edilebilen %80'lik güç(Elektrik gücü) çıktısınının,küçük jenaratörler (üreteçler) boşta iken(Hiç elektrik alınmadığı zamanında),bu işi faydalı güce dönüştürebilecek başka bir tüketiciye(Bir su pompası,küçük bir kompresör,vb.) bağlanılmasından özellikle kaçınılmıştır.(!)Nedeni olarak da,belki içinde gizli bir güç kaynağı(Süper bir kondansatör,süper yeni nesil bir batarya,nükleer bir pil,vb) olması ve bunun enerjisinin deney sırasında gücü karşılayamayıp aniden bitmesi durumunda,akademik çevrede yapılan bu gösterinin bir fiyaskoyla(Başarısızlıkla) sonuçlanabilmesi korkusudur.

Dikkat edildiyse izlenen videoda,ayrılabilen kapak parçaları şeklinde ayrılan üniteler(Üzerlerinde niyobiyum mıknatıslı, süper mıknatıslarla kuvvetli alan yaratıldığı imajı görsel olarak verilmek istenmiştir) altında kalan geniş bir sahasının(Gizli kalan bölümler) kısımları da ayrıca görülmeyen ve açılamayan kısımlar olarak, göze de çarpmakta idi.(Silindir şekilli makinanın iç=orta kısmı)

Bu bölümlere pekala,yukarıda sözünü ettiğim pil tiplerinden biri adapte edilerek,makinaya devri-daim makinası süsü verilmesi ve hiç durmadan saatlarce çalışması da pekala sağlanabilmiş olabilir.Tüm bunlar, benim bu makina ile ilgili kafamda tasarladığım kötü senaryolardır.Umarım benim senaryolarım yanlış olarak çıkar ve dünya(Tabi bu arada Türkiye)büyük bir dahinin dehasının, geç de olsa anlaşılmasına şahit olur.Aslında temel olarak temennim bu şekildedir.Geç olsun,ama güç(İmkansız)hiç olmasın temennisidir.

Bir de bu makinanın yerçekimi kuvvetini yendiği,yok sayabildiği,boşluk gibi bir ortamda çalışabildiği iddiaları da vardır.Öyle olsaydı, yıllardır uzayda yerçekimsiz ortamlarda ilaç ve yariletken geliştirmeye çalışan Amerikalı,Rus veya diğer devletlerin, saygıdeğer bilim adamlarınca bu icat,çoktan uzay boşluğunda gerçekleştirilmiş olurdu.Bu da konunun bir başka boyutu olarak ele alınabilir.Sevgiyle kalmak üzere,sağlıcakla kalın.
 
Son düzenleme:
Bende nacizane konu hakkındaki araştırmamı yazayım,

http://www.youtube.com/watch?src_vid=2hHfkK4iGBQ&feature=iv&annotation_id=annotation_183287&v=4JHvfOjqbig

Ü
stteki videodaki 1.45 saniye civarlarında maddenin dönme yeteneğinden faydalanmış olabilir. Fakat oradada görüldüğü üzere bir enerji var ama süreklilik konusunda sıkıntı büyüktür. Sonsuz enerji manyetik alandada olsa mekanik sürtünme olmasada azalabilir. işte bu videoda adamlar az çok bunu kanıtlamaya çalışmışlar

Il (falso) motore magnetico di Muammer Yildiz: energia gratis infinita... ma rallenta - YouTubeBurada ingilizcesi olan arkadaşlar okuyabilir, Özet olarak adam diyor ki motorların sesi motorların çalışma karakteristikleri hakkında bilgi verir. Yani motorun o yavaşlayan mı hızlanan mı yoksa sabit hızda dönüp dönmediği hakkında fikir edinebilmemizi sağlar. Buradan yola çıkarak Sayın mucitimizin motorunun ses incelemesini(ses işleme teknikleri/Sayısal işaret işleme dersi olarak geçer mühendislik eğitiminde)yapmışlar. Ses incelemesinde çıkan sonuç ise bahsi geçen motorun aynı ilk paylaştığım videoda olduğu gibi belli bir süreklilikten sonra yavaşlayan harekete geçtiği belirlenmiştir.

İlk videoda küçük maddeye kalemle dokunarak başlangıç hareketini sağlıyor. Bizim mucit bu hareketi başka bir düzenekle yapıyor. Fakat daha büyük malzeme daha büyük güç istediği için bunu kalem yerine çekiçle yaptığını herkes görmüştür.

Şimdi buradan yola çıkarak SONUÇ; Daha büyük malzeme kullanıldığı için çok dönme kapasitesine sahip. sürekli gibi gözüküyor ama ilk 5 10 dakikadan sonra yavaşlayan hareket yapmaya başlıyor. Yeterince beklendikten sonra tam durmaya geçişinden öncede salınım yaparak tekrar çok çok küçük bir yavaşlayan harekete başlayacaktır. Buda yüke zarar. Ben yüksek akım çekebileceğini sanmıyorum. Bir bina kadar olursa belki çeker ama bu haliyle işe yarar bir gerilim üretebilir. Tabi yükün çekeceği güce göre sürekli halde çalışması kısalacaktır.
 
Hiç bir makina carnot çevriminden daha verimli olamaz.İllaki kayıplar olacaktır bunuda zaten Termodinamiğin 1. kanunu ''Enerji yoktan var edilemez, vardan yok edilemez sadece dönüştürülebilir'' der...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Mesajlar
930,613
Kullanıcılar
452,665
Son üye
Murat açıkel

Yeni konular

Geri
Üst