Tasarruflu lamba tamir edilebilir mi? :D

mehmetaliu

Üye
Katılım
16 Kas 2013
Mesajlar
711
Puanları
6
Bu tasaruflu lamba var. Elektrik verince yanıyor ama cazırdıyor. Sorun nerede olabilir?
1415394421677.jpg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
benimde kafama takılan bir soruydu bu sonra bi siteden osram aldım 10tane 45 liraya rahata erdim. (56 TL idi 11 TL indirim kampanyası vardı)
 
Ben tamir etmeyi çok seven biriyim.
Burada devre mi bozuk yoksa ampul mü?
Teşekkürler.
 
:) madem tamir yapacaksın gerçı harcı borcunu kurtarmazda hobi olarak uğraşcan anlaşilan devrede 2 transistor var ekserı onlardan bırı bozuldumu lamba yanmaz ikincisi dıyotlardada aynı sorun olur bir uçuncu arıza soğuk lehım başlıca arızalar bunlar blok kondansatöründe patlaması olabılır dıyotlar bozulunca kondansatörü kesın patlatır
 
1 Kırmızı olanlar mı?
2 Tehlikeli bir iş mi?
3 :oops::oops:
 
Öncelikle bu CFL çok kalitesiz. Bu markayı ve elektronik devresini biliyorum. Flamanları kısa devrede ölçün sağlamsa flamanlara giden kutupsuz kond. değiştirin. Eğer düzelmezse transistörlerde sorun vardır.
Eğer bir flaman kararlı değer gösterip diğer flaman bundan daha düşük değer gösterirse flamanlardan bir kopmak üzeredir. Ondan dolayı devreyi tamamlarken cızırtılı ses çıkartır
 
Sayın hocam flemanları az önce denedim çalışıyor.
 
Bu arada cızırtı yapması tehlikeli bir olay mıdır?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,345
Mesajlar
925,566
Kullanıcılar
451,818
Son üye
kimyager

Yeni konular

Geri
Üst