Cihazın üstünde ki butonlar ile ses seviyesini yükseltiyorum tuşa bastığım sa ekranda numara olarak volume 32ye kadar çıkıyor fakat ses olarak yükseliş olmuyorSesi yükselten entegre TDA7265 adındaki entegredir.
Asıl sorun sesi yükseltende değilde bir kaç kademede olabilir.
Ses seviye kontrol entegresinde de olabilir. Adım adım incelemek lazım. Ses gitişinden varsa potansiyometreden entegrenin girişine kadar.
Genelde bu tür anfilerde ses seviyesi dijital potansiyometre olarak geçen entegrelerde olur. Bu entegrenin bir ses girişi ve bir ses çıkışı vardır. Kumandadan veya öndeki tuşlardan ses açma kapatma yaparken bu entegre sesin seviyesini ayarlar. Eğer entegre bozuldu ise sabit kademede ses veriyor olabilir.
Bu cihaz uzaktan kumandalı mı? Yada ses kontrolü cihaz üzerinde butonla kontrol ediliyormu?
Cihazın üstünde ki butonlar ile ses seviyesini yükseltiyorum tuşa bastığım sa ekranda numara olarak volume 32ye kadar çıkıyor fakat ses olarak yükseliş olmuyor
Direncin bir bacağı yanındaki entegreye diğer bacağı TDA 7265 entegresinin Ba ayağına gidiyorEkli dosyayı görüntüle 36165
Elemanın yolunu takip et başka eleman da arızalanmıştır, ondan sonra ses konusuna bakarsın. Değeri altında yazar muhtemelen.
Ben elemanlardan pek anlamam derdimi anlatacak kadar biliyorum acaba ses kontrolü devre dışı bırakma veya tda'dan direk son ses verim alma gibi bir lüksüm varmı bu mevzuları pek bilmiyorumEnt dediğin geilim regülatörü olabilir mi? Bu durumda tda beslenemiyordur. Benzer elemanları ve işlemcisi olan alet 3 hafta kaldı bende, sahibi vazgeçti yapamadan iade ettim işçiliği tasarımı kötü.