Tedaşın vereceği voltaj yasal olarak hangi aralıkta olmalıdır.

Aynı mahallede birkaç ev aynı sorundan müzdarip ise elektrik kurumuna başvuru yapıp sorunlu bölgeye bir faz daha eklenmesi sağlanabilir.Keza geçen gün aynı işlemi biz yaptık bir faz daha ilave ettik vatandaşların mağduriyeti giderildi.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Fazdan kasıt elektrik teli ise, mahallenin ortasına kadar 5 tel oradan sonra 4 tel geliyor, yani bizim orada 5 ev için kullanılabilir durumda olan 2 faz var, mahallenin kalanı da o iki fazı kullanıyordur muhtemelen. 5 ten fazla tel çekme şansı olmaz sanırım.
Topraklama olarak bizim eve elektrik aldığımız direkten önceki direğin dibine zamanında bakır(öyle hatırlıyorum) levha gömüp topraklamayı(nötr) güçlendirmişlerdi, yine bizden bir sonraki direkte de topraklama güçlendirmesi yapılmış.
Aynı mahallede birkaç ev aynı sorundan müzdarip ise elektrik kurumuna başvuru yapıp sorunlu bölgeye bir faz daha eklenmesi sağlanabilir.Keza geçen gün aynı işlemi biz yaptık bir faz daha ilave ettik vatandaşların mağduriyeti giderildi.
 
O kadar tartışılmış bir konuya ben de bir kaç cümle ekliyeyim. evne gelen ag hatında ağaç varsa bu sana sıkıntı olarak yansıyacaktır neden dersen ağaç hata değiyorsa yağmur yağdığında voltaj düşecektir.elektrik ağacı aynı ampül gibi kullanacaktır tabiki yanmıyacaktır üzerinde geçip kendini toprağa boşaltacaktır yani devresini tamamlayacaktır bu da ener ji kaybına neden olur.bu birinci sebe ikinci sebeb bina nötrünün veya sizin hatı besleyen ag havai hat nötrü gevşemisse bu da senin enerji düşümününe neden olur (nötr nerden tamamlar dersen her hangi bir binada nötr topraklamışlardır oda sana fayda vermez cihazlarına zarar verir).buzdolabı çalışınca sk lambaları sönüyor diyorsun senin bağlı olduğun faz trafodan sk lambalarını da besleyen fazla aynı olduğundandır. Sk fazlarıda trden 3 faz olarak çıkar ve kolara ayrılır. ama bir buzdolabını bırak koca mahalle sk lambalarını söndüremez bunun acilen tedaşa bildirilmesi gerek.
 
tedaş ve standart birbirlerinden çok uzak kelimeler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,987
Mesajlar
922,312
Kullanıcılar
451,189
Son üye
Mustafa 366145

Yeni konular

Geri
Üst