Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Eğitimi (Int. University of Sarajevo)

memo_41 arkadaşım, Bu yurtdışındaki İUS'da ayrı bir mühendislik tamamlama adı altında bölüm ve ya program yok. Bildiğimiz mühendislik bölümleri var. Sen mezun olduktan sonra ygs ve lys'ye girip barajı geçerek, 4 yıllık bir bölüme kaydoluyorsun, sonra okul kaydının tmamlanması sırasında mezun olduğun Teknik eğitim fakültesinin transkrip'înden aldığın dersleri gösteriyorsun. Ordaki okulda senin aldığın derslerle mühendislik fakültesindeki dersleri karşılaştırıp aynı olan dersleri saydırıyor, sende almadığın dersleri fark ders alıyorsun. Bu fark dersleri maksimum 15'i geçmiyor. Tabi bunuda örneğin 2 döneme 7'şerli ayırıyorlar. Yani kafadan üç sene atlamış oluyorsun, bu sayede sadece 1 yılın kalıyor, onuda okuyup 4 yıllık mühendislik fakültesi mezunu oluyorsun. Hem bence bu çok avantajlı bir durum, türkiyede herkesin sahip olmıyacağı 2 diplomaya sahip oluyorsun.
 
hocam bu sene ygs ye giremedim malesef şimdi zamandan kazanmak istiyorum direk kayıt yaptırınca sat sınavına mı tabi tutulacağız yoksa 1 sene okuduktan sonra mı sat a gireceğiz.Ayrıca 1 sene daha bekleyip ygs ye mi girelim yoksa sat riskini mi alalım...(Sat Riski diyorum çünkü herkes çok zor oolduğunu söylüyor...)
 
Sayın gkhanb siz daha forumdaki sayfaları açıp okumamışsınız hiç uğraşmayın, çok zorlanırsınız bosnalarda ellerde.. benden söylemesi...
 
hocam orasını düşünmek sana düşmez seni hiç mi hiç ilgilendirmez sen ilk önce insanların görüşlerine saygılı olmayı öğren burada kimse hakkında yorum yapma... ben ilk sayfaları okudum lakin aradan kaç yıl geçmiş ki ilk giren arkadaşlar sat sınavı ile denklik almışlar ve sıkıntı yaşadıklarından bahsetmişler tam olarak net bir öneri bulamadım sadece kendi durumum için bir öneri arıyorum yoksa ben de biliyorum mevzuyu...
 
Arkadaşlar, arel ve aydın üniv. ile görüştüm.

Aldığım bilgiler aynen şu şekilde,

benim gibi tekink öğretmen olan arkadaşlar 3. sınıftan başlıyor. ingilizce şart değil istenirse okunuyormuş. 2 sene sonra mühendilik diplomanı alıyorsun eline ve denklik gibi felan problemler yok. Direk müh. odasına kaydını yaptırabilirsin. Üniversite sınavına girip YGS ve LYS den gerekli puanları alman gerekli.

4 senede aldığım derslerin hepsini saymıyorlar. kötü yanı burası. 3. sınıftan başlıyorsun ama ders sayısı fazla oalcakmış. hangi dersler detayını ancak eylül ayında söylebileceklerini belrittiler. 2 yıllık arkadaşlar içinde 2. sınıftan başlayabilirler dedi.
204 puanla okul seni kabul ediyor :) 350 gibi bir puanlada %50 burs veriyor. Ders zorunluluğu var . 2.öğretimi yok. ( ÇAlışan arkadaşlar için dikkat edilmesi gereken konu)

Okulun fiyatı 20bin lira . evet çok fazla :( %50 burs kazansan bile 2 sene olduğuı için 20 binleraya denk geliyor.

Şu an bende sarajevoyu düşünüyorum. çünkü hem bir yıl hemde aynı paraya inglizcede öğreneceğim.


seçim sizin saygılar..


devlet üniversitelerin de durum nasıl 3. sınıftan başlatıyorlar mı? bilgisi olan var mı? çünkü bazı üiversitelerin puanları da oldukça düşük...
 
Arkadaşlar ben epeydir bu iusa gitme işi ile uğraşıyorum...ingilizcem yok denecek kadar zayıftı...ingilizce kursuna gittim upper int. seviyeye geldim...ama bu seneki lys baya zordu bana göre forumda arkadaşlardan biri lys çalış diye tavsiyede bulunmuştu...hallederiz diye pek dikkate almadım MF-4 puan türünden 179.85835 puan ile baraj altında kaldım malesef İşin enteresan tarafı MF-3 MF-2 puan türündende 195 üzeri puan geldi...bunun sebebide benim fizik kimya biyoloji yapmış olmam ygs ve lys de matematik yapmadım malesef stratejik hata...yukarıda bazı arkadaşlar sat sınavı ilgili bilgi sormuşlar...benim bildiğim iusa türkiyeden şuan sadece ösym ile öğreci alıyorlar...kaydınızı yaptrımış olsanız bile denklik için türkiyede sts- 2 sınavına girmek durumunda kalabilirsiniz...şahsen ben busene çok talihsiz bir şekilde baraj altında kaldım ama yinede seneye tekrar girip öyle gideceğim yılmak yok yola devam bu yıl olmadı inşallah seneye...sınava girecek arkadaşlar bence lys matematik fizik çalışsın...geçen yıl ygs ve lysde toplamda benden az net yapanlar 190-210 ham puan almışlar MF-4 başarı sırasında 228bin kusuruncü sıradayım geçenyıl 220bin 230 bin başarı sırasında olanlar 275-290 arası aobpli puan almışlar busene bir terslik var ama hayırlısı...her üniversiteninde ders saydırma olayı farklı bir çok üniversitenin ilgili birimleri görüştüm farklı uygulmalar var kimi muafiyet hiç vermiyor kıbrısta bir üniversite ile görüştüm bana muafiyet olabileceğini söylediler...
 
değerli xmansun
arkadaşım
öncelikle başınıza gelen talihsizlik nedeniyle üzüldüğümü belitmeliyim.
sizin de belirttiğiniz gibi alınan puanlarla sıralamalar arasında garip bir ilişki var. Benim mf4 puanım 245 sıralamam 187439 geçen yıl ki sisteme göre bu sıralamaya yaklaşık 300 puan karşılık geliyor. Şunu belitmek isterim ki herkesin puanı böyle , o nedenle değişen bir şey olmadı.
ius benim bildiğim öss de belli bir puan almak şartıyla bireysel başvuruyla da kabul ediyor. Okulun kayıt şartlarını incelemeni tavsiye ederim.
Türkiye de ki üniversitelerin muafiyetleriyle de ilgili bana söylenen bir kaç üniversite ile görüştüm. Önce kazan sonra dilekçe yazıp bize göndereceksin, bizim tarafımızdan bir komisyonla ders sayma işlemleri belirlenecek deniliyor. Ama bazı hocaların tahminini aldım , eğer yurt için de tercih yaparsan 3 seneyi göze al deniliyor.
O nedenle bence en mantıklısı mevcut şartlarda ius dir.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar peki almanya daki tamalama hakkında bilgisi olan var mı ?
 
Bütün sayfaları tek tek okudum .Kafama yattı bu iş .İnşallah bizde başarırız .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,163
Mesajlar
933,884
Kullanıcılar
453,283
Son üye
FT1983

Yeni konular

Geri
Üst