Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Eğitimi (Int. University of Sarajevo)

Bence kaç ders alacağının o kadar önemi yok sayın hakan79, 8-10 civarı ders alırsın tahminimce. Ders almaktan daha önemlisi orada karşılaşacağın ortam, başvuru şekli, İngilizce'nin yeterlilğidir bence.

Benim sorum ise şu olacak bilen arkadaşlardan; yeni sınav sistemi çok karışık geldi bana ve bildiğim kadarıyla öss'de barajı geçmek yeterli oluyordu kayıt yaptırabilmek için. Peki yeni sınav sisteminde hangi sınavdan barajı geçmemiz gerekecek onu merak ettim.

Ayrıca bir başka konuda, Bulgaristan'da bir üniversitede tamamlama yapıyormuş gibi gözüküp dersleri itü'de falan alabileceğimiz yazıyor, okul ücreti de hemen hemen ius'a göre yarı yarıya. Bu gibi Türkiye'de ders alma durumu ius'ta var mı acaba?

Ekleme: SAT sınavı, SAT-1 ve SAT-2 olarak var, hangisinden 1000 puan barajını geçmemiz gerekiyor. Ve 2011-2012 öğretim yılında okumak istiyorum, bu sınava en erken ne zaman girsem geçerliliği devam eder?
 
Son düzenleme:
ius da normal dersleri tr de alamıyorsunuz. eğer dersten kalırsanız tr de yaz okulu olan üni. lerde alabiliyorsunuz.
 
Sayın nefer87 cevap vermeye çalıştığın için teşekkürler fakat benim için önemli kaç ders fark çıktığı makina mühendisliği tamamlama programı için orada okuyan makineci arkadaşlar yanıtlarsanız sevinirim
 
arkadaşlar öss sınavının açıklanması ağustos ayını buluyo, o yüzden yaz okuluna kayıt yaptırma imkanımız olmayacak sanırım..sat sınavını düşünüyorum 2011 in başında açılan ilk sınava hazırlanıcam.. yaz okulu ile hazırlığı bitirmek için başka bi çözüm kalmıyo heralde sat sınavından başka?
 
sat sınavına girmeden inglizce yaz okuluna başlayabilirsiniz. inglizce yaz okulu geçen hafta pazartesi başladı...

sat sınavına fakülteye başlamadan önce girmelisiniz...
 
volkan hocam yaz okuluna kayıt için ne belgeleri istiyolar? bide şunu merak ediyorum hazırlığı atlamak için toefl sınavından çok yüksek puan istiyolar, gerçekten hazırlık çok mu zor yani ortalama bi ingilizceyle bi yaz okulunda biter mi sizce?
 
IUS'un İstabul'daki danışma biriminin telefonu arkadaşlar, daha net bilgileri buradan alabilirsiniz;

0 212 533 37 71

Ayrıca;

Teknik Eğitim Fakültesi (TEF) mezunları “mühendislik tamamlama programımıza” başvurabilirler. (Bu suretle Mühendislik Öğretimini tamamlayan öğrencilerimizin Mühendislik Diplomaları Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmıştır.)

International University of Sarajevo > Türkçe > Sık Sorulan Sorular
 
merhaba.bende önümüzdeki sene mezun olacağım ve bosna'da devam etmeyi düşünüyorum, bütün forumu okudum ve kafama takılan bazı şeyler var.Sayın volcanoos sanırım sizin bu sene okul bitmiş olması gerekiyor. Denklik için başvuruda bulundunuzmu? Bu seneden itibaren çoğu ülkenin denkliğinin artık seviye tespit sınavıyla olduğu söyleniyor, acaba sarayova üniversiteside buna dahil mi? Yoksa yine direk denklik mi veriliyor?
 
sayın ott bu denklikle ilgili sınav bilgisini nerden edindin? kesin mi sınavla denklik verecekleri sınavla denklik verilecekler osym klavuzunda geçiyor diye biliyorum ben yani daha ünv başlamadan biliyorsun denklik sınavına girip girmeyeceğini Saraybosndaki arkdaşlar denklikle ilgili böyle bir gelişme varmı yanıtlarsanız seviniriz
 
Başka bir ülkede okuyan bir yakınım söyledi bosna içinde emin olmak istedim. Sanırım dediğiniz gibi Saraybosna üniversitesi ösym kılavuzunda yer aldığı için direk denklik veriyor sınavlı değil. Yinede denklik konusunda güncel bir bilgi fena olmazdı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,825
Mesajlar
920,795
Kullanıcılar
450,913
Son üye
boshesap

Yeni konular

Geri
Üst