Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Eğitimi (Int. University of Sarajevo)

denklik konusundaki maddelerde bu durum belirtilmiş endişeye gerek yok ;

b) Lisans diplomalarının denklik işlemlerinde, diplomanın alındığı kurumun uluslararası veya ikili anlaşmalarla tanınmış bir kurum olduğu, eğitimin yapıldığı programın Türkiye'deki benzeri eğitim programına denk olduğu, eğitim düzeyi ve öğrenim alanı açıkça tespit edilenlere "denklik belgesi" verilir.

Ancak lisans eğitimi düzeyi ve içeriği konusunda bir tereddüt hasıl olduğunda öğrenci, usul ve esasları Yükseköğretim Kurulunca belirlenen ve bir sınıf geçme, ders geçme sınavı niteliğinde olmayan, ancak öğrencinin almış olduğu derslerin kapsamının ve öğrencinin kazanması gereken en az bilgi düzeyinin tespitine yönelik özel bir "seviye tespit sınavı"na da tabi tutulabilir. Bu sınav ve belgelerin birlikte değerlendirilmesi sonucunda aşağıdaki hususlardan birine karar verilir:

1. Lisans diplomasının denkliği kabul edilenlere denklik belgesi verilir.

2. Eğitim düzeyi önlisans düzeyinde olduğu tespit edilenlere önlisans diploması denklik belgesi verilir. Bu kişilerden dileyenler Türkiye'de lisans denklik tamamlama programına devam edebilirler.

3. Eğitim düzeyi üniversiteler bir eğitime denk görülmeyenlerin talepleri reddedilir ve herhangi bir denklik belgesi verilmez.

c) Yüksek lisans denklik işlemleri kabul veya ret şeklinde karara bağlanır. Kabul edilenlere denklik belgesi verilir.

d) Kişilerin. her ne ad altında olursa olsun yurt dışından açık, ekstern, gıyabi eğitim gibi devam zorunluluğu bulunmayan bir eğitim-öğretim sonunda aldıkları sertifika veya diplomalara denklik verilmez.

Modern eğitim teknolojileri kullanılarak eğitim veren "uzaktan eğitim" programlarının tanınmışlığı Yükseköğretim Kurulu'nca ayrıca incelenerek karara bağlanır.
 
hepinize kolay gelsin arkadaşlar..benim oğlum yakında saraybosnaya psikoloji okumaya gidecek..bilmediğimiz bir yere gittiğinden endişelerimiz var tabi. üniversitenin yurtlarında kalmasımı yoksa bir ev tutup orada kalmasımı daha iyi oler, ilk kez giden birisi için ne tavsiye edersiniz..içimi rahatlatıcak cevaplar bekliyorum..yurt olayı nasıl rahat mı? yardımcı olursanız sevinirim.yurt konusunda pozitif düşünmüyorlar, iyimi kötü mü? cevap bekliyorum..saygılar..
 
sayın sbeozd

yeni yapılan yurt binası modern ve konforlu bir bina. ilk kez üni. okuyacaksa yurtta kalması onun açısından iyi olacaktır. daha sonra eve çıkabilir. ayrıca yurt okulun hemen yanında bulunmaktadır. bu açılardan iyi fakatson giriş saatleri vs. oğlunuz için problem yaratacaksa ve özgür bir şekilde yetiştiyse eve çıkması daha uygun olacaktır...

saygılar...
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim..İzninizle bir şey daha sormak istiyorum.Bu ayın 25 'inde oğlum gidecek, gittiğinde yurt ta hemen kalma imkanı var mı? Yurt daha ileri bir tarihtemi açılmakta? Bosnaya gitmesi için en uygun tarih hangisi olur, ne de olsa ilk kez gideceği bir yer..Kfamda o kadar çok soru var ki hangi birisini sorayım bilmiyorum.Orada ona ilk gittiğinde yardımcı olacak kişiler var mı? biraz daha aydınlatırsanız çok sevineceğim..saygılar teşekkürler..
 
merhaba,yurt sürekli açık ve şu andada muhtemelen boştur herkes tatilde olduğundan .oraya gidiş tarihi; eğer yabancı dil sınavına girecekse sanırım geç bi tarih çünkü muafiyet sınavı sanırım 25 ağustosta yapılacak gerçi eylül sonunda bir tane daha yapıyorlar, eğer yabancı dil sınavını geçtiyse biraz erken bir tarih; çünkü okul ekim başı açılıyor.oraya gitmeden ofisle konuşursanız uçaktan indiğinde onu karşılayacak görevli gönderirler diye tahmin ediyorum.(gerçi ben konuştuğum halde karşılayacak görevli gezideydi :) )
 
Merhaba bu 25 Ağustosta yapılan sınav Türkiye'de mi oluyor yoksa oraya gitmek mi gerekiyor?
 
merhaba, o sınav bosnada yapılıyor ve tüm muafiyet sınavları bosnada yapılıyor.
 
25 ağustostaki dediğiniz sınava girecek ama yetişemiyebilir..eylül sonu olana girer ancak..sanırım bir sorun olmaz. teşekkürler bilgileriniz için:)
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim..İzninizle bir şey daha sormak istiyorum.Bu ayın 25 'inde oğlum gidecek, gittiğinde yurt ta hemen kalma imkanı var mı? Yurt daha ileri bir tarihtemi açılmakta? Bosnaya gitmesi için en uygun tarih hangisi olur, ne de olsa ilk kez gideceği bir yer..Kfamda o kadar çok soru var ki hangi birisini sorayım bilmiyorum.Orada ona ilk gittiğinde yardımcı olacak kişiler var mı? biraz daha aydınlatırsanız çok sevineceğim..saygılar teşekkürler..

ben tr de üniversite de okumama ve orda 1 sene okumama rağmen benimde kafamda çok soru işareti vardı. ama oraya gittikten sonra herşey bi şekilde hallediliyor. okulun kadrosu ve personeli yeni olduğu için bazı şeylerde amatör kalabiliyorlar. ama bi şekilde herşey hallediliyor.
 
Daha önceki cevap için teşekkürler.Başka bir sorum daha olacak.
Bu sene ius lys klavuzunda yer almış. Tef'ten sonra orada okumak için MF4'ten sadece barajı aşmak yeter mi yoksa tercih edip ösym tarafından yerleştirilmemiz mi gerekir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,799
Kullanıcılar
450,914
Son üye
tugbag

Yeni konular

Geri
Üst