toroid kaçak akım sorunu

Yüklerinizin ne olduğunuda söylerseniz faydalı olur.

Saygılar....

Pens tipi kaçak akım ölçü cihazı ile takip
ederseniz,sağlıklı bilgi edinirsiniz.Devre-
deki her cihazın ve kablonon zati kaçak
akım miktarı olur.160 amp. şalterin besle-
diği devreler için 300 mA çerez rakamdır.
O nedenle boşa uğraşmayın demiştim.
Buna,yanlış montajda eklendiğinde,değe-
rin yükselmesi beklenen durumdur.Aynı
rölede 40 amp. ayar değeride olduğuna
göre,üreticinin bunu bilmiyor olması düşü-
nülemez.Önemli bir konuda,300 mA değeri-
ne ilaveten,selektivite yönünden 100-300
mSn gecikme verilmesi zorunluluğudur.
Aynı şeylerden bahsediyoruz ustadim..yani adp panosunda 300 ma yangın koruma istenir..eşik değer 300 ma ise üretici neden bunu 40 a seviyesine kadar ayarlanabilir şekilde uretiyor.burasida başka bir soru işareti..ben modülü 6 a. Limitine ayarladim ve bıraktım..surekli bu değerler değişiyor.bazen günlerce 1-2 amperlerde gezerken bir bakmışsın 8 ampere çıkmış jeneratör devrede.. yani evet birşeyler yanlış olabilir fakat soyledigniz gibi her alıcının her linyenin 3-5 ma kacak akim durumu var..e yüzlerce cihaz makina var tesiste..bunları toplasan zaten dediğinz gibi 30O ma çerez kalıyor.cozum ne peki? Biz burda neyi yanlış yapıyoruz da bu roleyi tutturamiyoruz.?.@ yağlı trafo bey siz hic bu uygulamayı yaptınız mı tutturabildniz mi??

Sent from my Discovery using KontrolKalemi Forumu mobile app

Bence bir firma 300 ma sınırlı tutsa, pazarda payını kaybeder.
Bu aslına bakılırsa ciddi ve gerçekten zor bir iş.
Tüm hattın izalasyon kontrolü yapılmalı ve adp ye gelen hatların izlenebilir kaçak akımı bulunmalı ki sorun lokalize edilebilsin.
Bu da ciddi bir ekip gerektirir ki bunu tesis edecek personel ı kaç firma sağlar bilemiyorum.
Ancak epeydir uğraşıyorum kendimce bir metod geliştirdim.
Firmasının hattını bir kağıda basitçe buradan bir arkadaş paylaşırsa ona hem ürün hem de metod tavsiye edebilirim.
Ancak tekrar edeyim masraflı ve ugrastiricılı bir iş.

Forum istatistikleri

Konular
130,126
Kullanıcılar
453,199
Son üye
mosmanali01

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri