Toz Toplama için Fan ve Motor Seçimi.

@lydra o zaman ben de sizin sonuçlara göre yapayım yeni tasarımı. Sizinki daha verimli olursa ikisini birleştirecek bir sisten tasarlarız.
 
nihayet aliexpres'den sipariş ettiğim Siklon Toz Filtresi geldi.. @Suat_Korkmaz'ın da söylediği gibi, malzeme kalitesi çok güzel. tamamen sert plastikten imal edilmiş. ayrıca, bağlantı noktalarıda güzel çözümlenmiş. yaptığım ölçümlerde, ki bu 50 cm uzaklık bile değildir. max 80 db gibi bir ölçüye ulaşıyor. buda vakum pompasının sesi zaten. mavi bidonun kapağına, iki taraflı ahşap(plywood) kapama koydum. bu sayede hem içeri bükülmüyor, hemde koninin bağlantısı sağlam oldu. tek sorun mavi bidonun vakuma dayanamayarak içeriye doğru bükülmesi.

aşağıdaki videoda ayrıntılı şekilde videosunu çekmeye çalıştım. fakat, sonunda nekadar verimli olduğunu göstermedim. %99 gibi bir verim bence yok. muhtemelen ahşap talaşından dolayıdır. (çok hafif) vacum pompasının girişine hepa filtre koydum. şuan iş görüyor. ama haftada en az bir kere yoğunluğa göre temizlenmesi gerekiyor. şimdilik anlatacaklarım ve tecrübelerim bukadar. iyi seyirler dilerim.

video:
 
bence emiş gücü çok düşük..
benim toz torbalı fakir ext 2600 halı yıkamalı süpürgem var
halı yıkaması motoru bozuk o kısmı iptal..
öyle bir emişi var ki inanamazsınız.
7/24 kesim biçim yapsam ayda bir torbasını değiştiryorum. torbası 2-3 lira pazardan alıyorum
 
okadar uzun süre çalışmaya nasıl dayanıyor o fakir'in motoru? düşüşün kaynağı vakum pompasının 0.5 kw oluşu.. :/
 
vacum motorunu direk silikon toz filitresinin üzerine monte edersen verimin arttığını görürsün
 
tek sorun mavi bidonun vakuma dayanamayarak içeriye doğru bükülmesi.
Tüh, ben o bidonlar bükülüyor demiştim. Keşke almasaydın. Daha dayanıklı bir bidon/kova lazım.

Şu an video yüklediğim için senin videoyu izlemedim ama pompanın gücü düşük kalıyorsa motorunu değiştiremez misin?
 
@asenyurt 2 saat çok uzun bir süre.. benim evimdeki sessiz elektrik süpürgesini 30 dk aralıksız çalıştırsam oda, sauna gibi oluyor. :( muhtemelen, Fakir'in alman malının farkı olması lazım.

@Yusuf SEYLAN sabit, toz toplama sistemi yapıcam ozaman onlarıda düzenlerim. verim için direk kafaya bağlama işi çok mantıklı. tasarımı o şekilde yapıyorum gene..

@Suat_Korkmaz kesinlikle motoru değiştirmem gerekecek.. tabi haliylede, komple pompayı.. bir müddet bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. daha sonra, uygun fiyata vakum pompası bakıcam.. monofaze ve en az 1.5 kw. 80 db..
 
Tüh, ben o bidonlar bükülüyor demiştim. Keşke almasaydın. Daha dayanıklı bir bidon/kova lazım.

Şu an video yüklediğim için senin videoyu izlemedim ama pompanın gücü düşük kalıyorsa motorunu değiştiremez misin?

Evet,hatta metal çözümlere bakılmıştı. Bu çökmeye karşı içine çatal destek atanlar da var,bidonu değiştirmeden önce denenebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,881
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst