Nasıl yani hocam? Köndansatör ölçmüyormu? Asıl bunun için lazımFluke alma imkanı olmayanlara tam bir F/P tavsiye ederim, kitapçığında frekans ve kondansatör ölçümlerinin teknik verileri yok maalesef. L ve C ölçümü için ise yine Unit 603 tavsiye ederim, her ikisini de kullanıyorum.
Kondansatörün sadece değerini ölçüyor.Nasıl yani hocam? Köndansatör ölçmüyormu? Asıl bunun için lazım
Kondansatör ölçüyor fakat , hassas ölçüm yapmıyor, +- tolerans değerlerini kitapcığında yazmamış. Şöyle düşünelim 100uf lik kondansatörü % kaç hata ile ölçtüğünü yazmamış, tahminim; anlatabilmişimdir.Nasıl yani hocam? Köndansatör ölçmüyormu? Asıl bunun için lazım
o resim nette bulduğun ilk resimdi. ayrıca o kadar da kötü değil, kapasitörmetre ile yapılan ölçüm yanıltırken (kapasitesi değil uF değeri) iç direncini de ölçüyor. üstelik öğrenen kişiye bilgi veriyor, adını söylüyor. tamam % 100 profesyonel değil ama çömez de değil.bu lcr metre amcalar oluyor. tek kötü tarafı biraz yavaş olmaları yani 5-10 saniye beklemek gerekiyor.
bunu hiç kullanmadım :https://www.elektromarketim.com/unit-ut603-lcr-metre
bu amca benim çok işimi gördü:
Resimdeki lcr metreler güvenli değildir.
Tr, diyot, LED, tristor, tritak bacakları hakkında bilgi veriri.
Direnç, kondansatör yapısı kapasitesi geçirgenliği hakkında verdiği bilgilere (şahsen güvenmiyorum)
Unit UT-139C önerdiğimiz cihazları yıllardır kullanıyoruz. Kullandığımız cihazları öneriyoruz.
Amatör kullanıcılar için lcr metre çokta gerekli değildir. Kondansatörü ölçer şüphelenirse değiştirir. Amatörün çalıştığı devrelerde çok kapsamlı devreler de değildir.
Bu aşama da lcr metre gerekli değildir. Bütçesi müsait olan alır.
Atölyenin tüm ölçüm işlerini karşılayacak cihazdır. Daha ötesi teknik detay ölçümlere girer.
Bu aşama da üst sınıf yüksek ücretli cihazlar edinmek gerekir.
Amatör, mühendislik öğrencisi ve atölye işlemleri için alınacak cihaz dır.
Veya bir tık daha iyi olan UT 61 E+ da tercih edilebilir.
Çok güzel bir ölçü aleti yaklaşık 4 senedir işyerinde kullaniyorum çok begeniyorumIyi günler değerli forum üyeleri.
Unit Ut 139C üzerinde olan tüm ölçümleri doğru sonuç veriyor mu? Tavsiye eder misiniz?
Mesela kondansatör frekans ölçümleri doğru sonuç verirmi?
Başarılı projeler de kullanılsın.Çok güzel bir ölçü aleti yaklaşık 4 senedir işyerinde kullaniyorum çok begeniyorum