ups arızası

tufanalper

Üye
Katılım
29 Kas 2009
Mesajlar
19
Puanları
1
arkadaşlar upsim arızalandı. şarj tutmuyor aslında akü sağlam bir kaç test yaptım hemen hemen tüm malzemeler doğru ve sağlam fakat aküyü bilindik bir yöntemle kontrol ettim değerini okudum ve demir yardımı ile kısa bir süre kısadevre ettim kıvılcımı gördüm acaba yinede aküde bir problem var mıdır? değiştirmem faydalı olur mu? bununla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
------------------
farklı test yöntemleri var mı akü için
 
Son düzenleme:
akünüze yük yük vererek mesala 12 voltluk birkaç tane otomobil far ampülünü paralel bağlayıp aküye değdirin ölçü aletinizle yük altında gerilim ölçün voltajın düşmemesi lazım...
 
teşşekkür ederim galiba akü arızalı bundan dolayı peki şarz kontrol ünitesinin çıkışında voltaj olması şarz etmesinde bir problem olmadığını gösterir değil mi?
 
olamaz diye bişey yok yüke geçince devrede sorun yapabilir siz önce akü üzerinden arızayı arayınız
 
aküleri kısa devre yaparak test etmek gibi büyük bir hata olamaz..güçlü yük far lambası v.b. bağlayarak deneyiniz. kısa devre sırasında patlayan akü yüzünden bir arkadasımın yüzü uzaylıya döndü ve ömür boyu böyle yaşayacak dikkatinize.
 
Arkadaşım en iyisi sen yenisini al alacağın akü ile yeni bir ups arasında fiyat farkı yok denecek kadar az riske girmene gerek yok. Genelde aküler bozuluyor oda cihaz parasına denk geliyor.garantili yeni bir cihaz al vakit kaybetme.
 
Benzer bir ups sıkıntısı da benden arkadaşlar tunçmatik digitech 700VA cinsi bir ups var elimde ve bir gün pc bir açılıyor bir kapanıyor durumuyla karşı karşıya kaldı sanki arabaya bir gaz verir hemen frene basarız ya o durum gibi bir geliyor votaj bir kesiyor yada bir yükselip bir düşüyor desek daha doğru olur giibime geliyor bu durumda benim ups in ne sorunu vardır konu hakkında bir fikri önerisi olan varmı arkadaşlar?3-4 aydır da birdaha fişe bile takmadım ups i akü zarar görürmü bu durumdan?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,229
Mesajlar
924,485
Kullanıcılar
451,606
Son üye
gesmuhendis54

Yeni konular

Geri
Üst