Ups kullanimda sarfİyatin 2 mİslİ harcadiĞini bİlİyormuydunuz

Sn.m-usta-fa tabiki şebekenin olmadığı zamanlarda ve manuel olarak bunlar tercihli olarak seçilebilmekte, sadece ben temel özellik olarak irdelemek istedim.

yoksa Off-Line ups sürekli aküden, ya da On-Line ups de sürekli şebekeden besleyebilirsiniz.
Asıl kastım Of-Line ups lerin sadece enerji kesilmesi durumunda geçici devreye girdikleri ve bu şartlara göre dizayn edildikleri. On-Line upslerin ise ağırlık olarak sürekli primer beslame yapmak için dizay edildiklerinir.

Ayrıca uyarınız için teşekkürler.
 
Selamlar
Online UPS ve Offline UPS arasındaki en önemli fark şebeke voltajında oluşan voltaj değişiklikleri ve Elektronik aletler için ölüm olabilecek şebekedeki harmonik frekans değişikliklerini stabilleştirmesidir.
 
merhaba arkadaşlar. ups konusu için teşekkürler. alıcıların sarfiyatları konusuna gelince ben bu konuda deney yaptım ve halada yapıyorum. mesela 2kw lık bir rezistans bir saatte 2 kw yakıyor . yani alıcının gücünü bir saatte yakıyor.tabi ben bunu monofaze alıcılarda denedim .saygılar.
 
ben denedim bir müşterimde 21 Kw lık ups i var faturası 500TL gelince ups i kapattık tüketim yarı yarıya düştü
 
arkadaşlar ups kullandığımız zaman elektriğin sarfiyatı 2 misli harcıyor.

bunu bilmeyen çok kişi vadır bir aleti normal direkt çalıştırırken örneğin 300 watt harcıyorsa

ups ye bağlandığında bu yaklaşık 450 - 550 watt civarında harcama yapıyor.

benim komşumda da ups cihazı bağlı, şebeke gerilimi düştüğünde bile devreye giriyor yani sık sık şebeke ile ups arası kullanım yapıyor, faturaları kabarık geliyor buda anladığım kadarıyla ups cihazından kaynaklanıyor doğru mu anlamışım acaba; bana bu konuda yardımcı olursanız en azından komşumu uyarabileyim.
 
kompanzasyonuda kötü etkiliyor.ups atrf den sonra bağlanma durumunda röle ile sonsuz bir döngüye giriyor.röle kondansatör aldıkça ups yükleniyor ve rölenin normalden 3 4 kat daha fazla kondansatör almasına sebep oluyor.
 
Arkadaşlar. Şunu hiç bir zaman unutmamamız gerekiyor ki bu UPS lerin içinde Akü var. ve bu akülerin devamlı şarjlı kalabilmeleri için daima tampon şarj denen teknikle sistem akülerini şarj eder. UPS lerin verimlerinin testi yapılacak olduğu zaman aküler devreden çıkartılır ve test o şekilde yapılır. Artık günümüzde UPS lerin verimleri % 92 ila % 95 civarında demektir. Yanlız bu hesaplamalar ve ölçümler cihazın tam gücünde çalışırken yapılır.

Örnek verecek olursak 10 kVA lık bir UPS (artık yeni cihazlarda CosFi=0,7 kabul ediyorlar) 7KW güç ile yüklendiğinde 7,5 KW güç çeker. bu kayıp sistemde neredeyse sabittir. Yani Sabit olarak sistem şebekeden fazladan 500 Watt gibi gücü her zaman çeker deriz. UPS %10 güçte çalışırken çıkışa 700 wat verirken de girişten bu hesaba göre 1200 Watt çeker diye düşünebilirsiniz ki daha akü şarj devresinin harcadığını hesaplamalara koymadık. Bu hesaplardan da anlaşılacağı gibi UPS alırken büyüğünü alalım. ilerde lazım olur dediğiniz zaman fazladan enerji kaybınıda başta satın almış oluyorsunuz. Tabiki satıcının da işine geliyor bu durum, çünkü pazarlama olarak kotasını doldurmuş oluyor hemde sistem daha az güçte çalıştığı için arıza yapma riskleri azalıyor.(aşırı yüklenme ve sıcaklık problemleri gibi)

Demek oluyorki UPS alınırken ilk önce gerçek ihtiyacınızın ne olduğunu bilmeniz gerekiyor. Buna göre en optimum da çalışacak UPS alınmalıdır. Bana gör bir UPS normalinde % 65 - 70 gücünde çalışırken gerek verim gerek arıza bakımından sorunsuz çalışmalıdır. Hemde Elektrik kesildiğinde ki akülerin besleme oranları normalinden dahada uzayacaktır.

Şebekeden UPS kapasitif çekmiş endüktif çekmiş bunun tartışmasını yapmak yerine Türkiye şartlarına en uygun ve uzun ömürlü sistemleri satın alıp kullanmaktır.
 
uzun zamandır formda bulunamadım
cevap veremediğim için özür dilerim.
ups alırken önce sorun eğer garanti veriyorlarsa alın.
en basitinden şunu yapabilirsiniz
ilk önce bu güne kadar gelen faturalara bakın kaç kw harcama yapmışsınız.
satan kişiye gösterin faturayı eğer bu fatura ay sonunda % 30 geçerse
cihazı geri veririm. eğer geçmezse 1 ay sonra gel paranı al dersin.
madem garanti veriyor.
 
Arkadaşlar
Eğer jeneratörü mevcut bir sistem kurmuş,tasarlamışsanız,ups'in devrede kalma süresi birkaç dakikayı geçmeyecektir,buda enerji sarfiyatı açısından ihmal edilecek bi değer değilmi? yanılıyormuyum?
Amaç acil kesintilerde bikaç dakika işimizi görsün,
bilgisayarda bilgilerimizi kaydetme,acil aydınlatma ile kaza ve yaralanmaları engelleme gibi.
saygılar.
 
Arkadaşlar
Eğer jeneratörü mevcut bir sistem kurmuş,tasarlamışsanız,ups'in devrede kalma süresi birkaç dakikayı geçmeyecektir,buda enerji sarfiyatı açısından ihmal edilecek bi değer değilmi? yanılıyormuyum?
Amaç acil kesintilerde bikaç dakika işimizi görsün,
bilgisayarda bilgilerimizi kaydetme,acil aydınlatma ile kaza ve yaralanmaları engelleme gibi.
saygılar.

UPS'ler jeneratör sistemlerden farklı olarak devamlı yük altındadır ve her zaman devrededir. Dolayısıyla Enerji Sarfiyatları ihmal edilmemesi gerekir. Bu enerji sarfiyatı ile yükleriniz korunur. Ancak iki UPS aynı işi yaparken aralarında verim farkı teknolojisine göre olabilir. Düşük verimli cihaz satın alma sırasında daha ucuz olsa bile işletme maliyetleri yüksek olacağından aslında daha pahalı bir cihaz satın almış olursunuz.

Ayrıca önemli bir nokta da UPS'lerin katalog verim değerleri tam yük çalışma şartlarına göredir. Dolayısıyla yük düştükçe verim düşecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Mesajlar
931,002
Kullanıcılar
452,759
Son üye
imot

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst