Ups kullanimda sarfİyatin 2 mİslİ harcadiĞini bİlİyormuydunuz

Harcaması vardiye ups sisteminden vazmı geçeceğiz bu tercihi isteyen yapabilir ama sonucunda olabilecek maliyetleride düşünmek lazım. Ups güvenlik ve konfor sağlar bunlara ihtiyacı olmayanlar tabiiki kullanmayacaklar kullanım maliyeti var ama 2 katı diyerek yanlış yönlendirme yapmayalım sadece elektrik kesildiğinde harcadığını sürekli harcıyor anlamı vermiyelim.
Selamlar.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
mesele bilgisayarın kararlı çalışmasını sağlamaksa, derdiniz oyun oynamak değilse, elektrik kesildiğinde bilgilerim gitmesin istiyorsanız en güzeli alın bir dizüstü bilgisayar rahat edin yormayın kafanızı :D
Ustalara saygılarımla...
 
Offline upsler öyle aman aman bir enerji harcaması yapmaz. Offline ups şebekeden gelen gerilimi direkt olarak çıkışa yansıtır. Eğer Şebeke gerilimi tölere edilebilecek sınırların dışına çıkarsa veya elektrik tamamen kesilirse yükü aküden beslemeye devam eder. Akü kapasitesine göre enerji sarfiyatı değişebilir. tampon şarjda maksimum 20 watt akü tamamen boşalıp şarj süresince de en fazla 40 watt harcayacaktır.

Line interactive upsler gene offline upsler gibi çalışır. Fakat çıkış gerilimi daha düzenlidir ve tölere edilebilecek sınırlar dışına çıkınca kademeli olarak yükseltebilir veya düşürebilir. smpslerde verim (AVR modunda) neredeyse %95 lere yaklaşmaktadır. Orta kalitelerde %90-80 Eğer iyce kalitesiz almışsanız %50 lere kadar düşebilmektedir. (şebekeden gelen enerji temiz ve tölere edilebilir sınırlar içindeyse bypass olarak verir offline ups gibi yani %99 verim denebilir)

Gelelim online upslere
Online ups ler sürekli devrededir. Gelen voltajı doğrultur 12 volt sabit dc ye çevirir ve invertör 12volt veya çift akü sistemliyse 24 voltu 220 volt AC ye çevirir. En büyük kayıplar genellikle online upslerde olur. Çünkü giren voltajı ilk önce 12 volta trafo yardımıyla düşürür. Doğrultma ve filtreden geçirir. Biraz akü şarjına gider, daha sonra 12 volt DC 12 volt AC ye çevrilir(invert işlemi). 12volt AC trafo yardımıyla 220volt ac ye yükseltilir ve çıkış alırsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,698
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst