Usb PIC Programlayıcı (Pıckıt2)+ Proteus Dosyaları + Fotolar

Arkadaşlar, uygulamaları icsp ile yapıyorum. Şimdiye kadar zif soket ile 16F737 yüklüyordum. Bugün 16F628A yüklemek istedim ama çizimdeki hatadan dolayı (dalgınlık) cihaz 628A yı görmedi. Zif kartındaki yolları hatalı pinlere bağlamışım. O yüzden zif soket kartına 2 tane kablo lehimlemek zorunda kaldım. İlk aklıma gelen ise paylaşıma sunduğum 1. sayfadaki link oldu. Çizimi hemen düzelttim.

Hata sadece zif kartındaki yollarla alakalı bir hataydı ve düzeltildi. Tüm forum arkadaşlarımın devreyi yapmasını tavsiye ediyorum. Son 10 gündür 1000 den fazla pic programladım :D

NOT: Şimdi smd pickit 2 yapıyorum. 3,3V picler de dahil tüm picler programlanacak. Kolay gelsin.
 
Arkadaşlar bu devre bildigim kadarıyla 5v picleri programlıyor.Bunun 3.3v picleri programlaması nasıl olabilir ıcsp ile bord üzerine pic'i bağlayıp 3.3voltu picin beslemesine haricen versek bile vpp gerilimi 5voltluk picten gelecegi için sıkkıntı yaratmazmı.

Arkadaşım bu devrenin ICSP ile 3.3v picleri programlayabilecegini söylemiş,bu şekilde yapılabilirse bunun formülü nedir.

Piyasada pickit-2 adı altında yaklaşık 5 farklı devre satılıyor bunların çoğu 5volt ile bazıları 3.3volt luk picleride programlaya biliyormuş acaba bu devreye ek olarak başka elemanlardamı var.

Son olarak bu devrede AUX ucu diye boşta kalan bir uç var bu uç tam olarak ne işe yarıyor ve bu devrede neden boşta birakılmış.
Sorularımı açıklarsanız çok sevinirim.
 
Devre 3.3V luk picleri programlayabiliyor.

Yukarıdaki gibi TOOLS sekmesinden Target VDD Source kısmından Force Target i seçerseniz 3.3V ile çalışan pici bağlı olduğu devreye voltaj vererek programlayabilirsiniz. Yani VDD voltajını pickit2 değilde hedef devrenin beslemesi sağlıyor. Bu kadar basit. Yapabilirsin bu devreyi. Tavsiye ederim. Yapan arkadaşlar memnun.
 
AUX, eeprom programlamak için.
 
arkadslar bnde bu devreyı yapmak ıcın ugrasıyorum, kendım yapmak ıstedıgım ıcın parcaları aldım ama yapmayı dusunenlere tavsıyem arkadastan satın alın zıra, 18f2550 zaten 20 mılyon (bıde bn yakarsam yedekte durdun dıe ıkı tane aldım :)) zıf soket 8.5 mılyon artık dıger aprcalarla 45 lirayı buluyor nerdeyse, cunku 18f2550 yı programlamak ıcın ayrı bır devre gerekıyormus, pıyasada 90 tl cıvarı galıba, ama yınede bnm gıbı yok arkadas illa bn yapcam ogrencem dıen varsa 18f 2550 programlayıcı devre en alttakı seması verılen devremiş ;
JDM2 PIC 18F Programmer
 
-Baskılı devre şemasında dirençlerin değerleri yazmıyor.
Mesela Aresteki R1 ısısteki R1 ile aynısımı bunu bilmek istedim.Birde oradaki pıc'in sanırım yazılımı lazım onu da nasıl yapacağız ben yeniyim malesef pek fazla bilmiyorum yanlış eksik soru sorduysam kusuruma bakmayın lütfen...
saygılar....
 
bu bobibni antalyada bulamadım 580uh var taksak sizce ne olur yoksa kendim saracağım.
 
bu bobibni antalyada bulamadım 580uh var taksak sizce ne olur yoksa kendim saracağım.

Bobini değerinden biraz daha büyük takmanız problem teşkil etmez, ancak daha düşük takmamalısınız.

Isis dosyasındaki R1, C1 gibi değerler, ares dosyasındaki R1 ve C1 e tekabül ediyor.
 
bir sorum daha olacak zif kartındaki 1 yazan bir pad var o boştamı kalacak ?
bu butonlara herhangi bir müdahalede bulunuyormuyuz?
18f2550 ye programı atınca herşey bitecek mi?
ilgin için çok teşekkür ederim fabrisio abi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst