Uydudan kontrol edebilirmiyiz ?

engin0808

Üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
144
Puanları
1
Meraba,
Elimizdeki herangi bir aleti uydu yoluyla çok uzaktan çoktrol edebilirmiyiz. Bunun cevabı tabiki EVET ama yani normal bir vatandaşın bunu yapabilmesi için ne yapması gerekiyo. Ör bitane uzaktan kumakdalı araba devresi yaptım. Üzerine bir kamera yerleştirdim. Araba dünyanın bir ucunda ben bir ucunda. Bu aracı nasıl kontrol ederim. Türksattan frekans flnmı almamız gerekiyo. Basit bir şekilde özetleyecek varmı ?
 
ne internetten nede forumlarda pek bilen yok sanırım ama araştırıyorum bilen varsa yazsın.
 
Merhaba
Elektronikte olmaz diye birşey yok.Yalnız bedeli vardır.Mevcut teknolojiler ile yapılamıyan bir proje ekonomik ise(kazanç sağlayacak ise)zaten araştırmacılar işi çözüyor.Ben size daha önce de paylaştığım bir çalışmamı vereyim.Bu çalışmam PC ile seriporttan 14 röle kontroludur.Eğer timvivır adlı program ile (uzak masa üstü)bu 14 röleyi internet aracılığı ile dünyanın istenilen yerinden başka bir PC ile kontrol edebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • ku.rar
    4.4 MB · Görüntüleme: 0
gerçekten çok teşekkür ederim aradığım tam olarak bu olmasa bile çok işime yarayacak. Ancak şu " araştırmacılar işi çözüyor " kısmını anlamadım. Uydudan kontrol konusundamı dediniz.
 
paylaştığınız dosyanın içinde sadece video var sanırım..
 
uydu ile haberleşme yapmak için en basit gps veya gprs modülü kullanabilirsin
 
uydu ile haberleşme yapmak için en basit gps veya gprs modülü kullanabilirsin

nasıl kardeş biraz açarmısın.. yani demek istediğin şey tam olarak telefnlamı haberleşme.. konntr fln gitçek.. yani bir nevi gsm operatörünün uydu ile bağlantısını kullanıcaz.. ben bu şekilde anladım..
 
Gprs veya normal bir modemle internet üzerinden dünyanın her yerinden kontrol gerçekleştirebilrisin. Gprs modemle sim kart kullanman gerekir normal modemle statik IP alman gerekir ikiside aylık ödeme gerektirir.Mesela biz gprs modemle sayaç okuyoruz aylık 8 lira turkcele kart parası ödüyoruz.
 
aylık 8 tl ödedikten sonra dünyanın her yerinden istediğimiz kadar uudu aracılığıyla haberleşebilirmiyiz ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,793
Mesajlar
920,553
Kullanıcılar
450,879
Son üye
arifardaozdemir

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst