Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
VHDL programını lisansta bir derste kullanmıştım. Bu program sayesinde Sn. görkem inde dediği dijital Elektronik dersinin lab. uygulamalarını simüle etmiştim. Bu program son zamanlarda çok meşhur oldu. Bu programı ürün geliştirmede kullanacak şekilde eleman arayan birkaç yer gördüm. Paylaşımınız için teşekkürler Sn. **poyraz**..
Arkadaşlar kullandığınız mikroişlemciler bunun gibi donanım tanımlama dilleriyle tasarlanıyor. Ben Verilog HDL kullanıyorum. En popülerleri de bu ikisidir.
Arkadaşlar Verilog HDL ve VHDL aslında bir program değil bir dildir. HDL açılımı "Hardware Description Language" yani "Donanım Tanımlama Dili" dir. Türkçe çok fazla kaynak bulunmuyor fakat İngilizce olarak internette baya bir kaynak var.
Merhabalar
konuyu tekrardan hortlatmak istemezdim ama 4. sınıftayım ve ders gereği final olarak vhdl'den proje yapmam gerekiyor daha önce bu dili kullanmadım. Tavsiyeleriniz rica ediyorum...