Weintek-wecon-toucwin gibi hmi plc olmadan sayaç saydırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan epsodi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

epsodi

Üye
Merhaba arkadaşlar plc ye gerek olmadan ekran üzerinden r485 ile sayaç saydırablirimiyim röle ile yada sinyal yollayarak nasıl yapabilirim

Bimediğim için soruyorum, ekran üzerindeki herhangi bir Tag true olduğunda çalışacak bir script yazman mümkün mü ?

O zaman çok zor olmamalı, HMI içerisine Int türünden bir tag oluşralım.
nCount : INT; // gibi

Ve rs485 üzrinden gelen dinlediğimiz tagımız yükseldiğinde bir seferliğine scriptimizi çalışıyoruz
ve içerisine

nCount := nCount + 1;

gibi bir kod yazıyoruz.

Mantık bu beya benzer şekilde olmalı ancak Weintek kullanmadım bu yüzden scriptler, events ve diğer yetenekleri konusunda bilgim yok.

peki röleyi rs485 e nasıl bağlantı yapmam gerekli +sinyal mi yollamam lazım yoksa birbirine kısa devre yeterli olur mu ?

HMI bir plc'ye bağlı değil mi, o zaman rs485 ile haberleşen nedir ?

Merhaba arkadaşlar plc ye gerek olmadan ekran üzerinden r485 ile sayaç saydırablirimiyim röle ile yada sinyal yollayarak nasıl yapabilirim
Bu dediğiniz işin olması için hmi da dijital giriş olması lazım. Standart hmi larda dijital giriş yoktur. Çevre birimleri ile haberleşme portları üzerinden veri alış verişi yaparlar.

Bu ihtiyacınız için size GMTCNT nin ekranlı mini PLC lerini öneriyorum. GSR164R modelinde 6 tane dijital giriş 4 tane röle çıkışı vardır. Lojik sinyalleri bağlayıp saydırabilirsiniz. Ekran tasarımını da kendiniz yapıyorsunuz.

Ürün dokunmatik değildir.

İncelemenizi tavsiye ederim.

karmaşık bir sistem olmayacağı için olabiletisinini sordum,
ekranlı model yada modbus röleler var hali hazırda biliyorum benim elimde eski plc de var sadece basit işlemler de dahi herhangi bir haberleşme yapılabilir mi gibi araştırıyorum.

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,245
Son üye
Mefizyo

Yeni konular

Geri