Wood Mood 3 Eksen Cnc Projesi.

eksen suruculerin için soğutma fanı yok sanırım. tb6560 ın alüminyum soğutucularına güvenip fan eklememezlik yapma bence. işlemciyi yakabilirsin... öncesinde adım kaçırma yapacak sonra güm....
Tb6560?
 
M542 kullanıyorum ben tb6560 yok.. Her motor için ayrı sürücü var.. Acaba lpt paralel port ile mi karıştırdınız?
 
M542'leri @asenyurt önermişti bana. Çok alasım var ama onlardan 4 tane ve bir kontrol kartı alma fikri beni duygulandırıyor. Bu yüzden elimdeki eşşeğe at muamelesi yapıyorum.

542 de olsa havalandırmayı ihmal etme. İçinden elektrik geçen her nane ısınır.
 
M542 kullanıyorum ben tb6560 yok.. Her motor için ayrı sürücü var.. Acaba lpt paralel port ile mi karıştırdınız?

TB6560 kullanmadıysan iyi bir tercih yapmışşın ama nihayetinde eksen sürücülerinin aluminyum panel sogutucu radyatörüne güvenip fan takmazsan hata etmiş olursun.video'ya göre 14 cm lik geniş bir fan ı eksen sürücülerine destek olacak sekilde hava akışı sağlaman cok faydalı olacak
 
Kesinlikle.. Çok uzun süreli çalıştıramadım daha.. O yüzden aman bu çok ısındı, aman el deymiyor diyemiyeceğim.. Spindle ne olsun belasındanda aşağıdaki yeni oyuncakla kurtuldum nihayetinde.. 4 adet m6x16 civata olmayıncada montajı gerçekleştiremedim.. Yarına kaldı artık.. Buarada komple kablolamayı değiştireceğim. Ayrıca, step motorlardaki klemensleride iptal ediyorum. Lehim ve makaron yapacağım. Ve bunları yapmadan evvelde, komple gövdeyi tutkallayıp, epoxy ile boyayacağım. Daha yolun başındaymışım gibi geliyor.. Ha birde davetiye seçmem gerekiyor. Bide girilş dans müziği bulmam lazım sanırım benim de devrelerim ısındı..

Neyse saha önceki spindle'a at kelebek desekte iş yapıyodu ama bununla olayın rengi biraz daha değişecek..

image.jpg

image.jpg


image.jpg


Ha bir sorun olacak.. Gcode (takım yolları) için meshcam kullanıyorum. Mdfye, eski spindle ile 6şar mm pasolarla işliyorum.. sonrada pencil finish yaptırıyorum ama, eksenlerde kayıklıkları oluyor.. İşlediğim malzeme 0.5 mm x'den 0.5mm y'den kaçık oluyor.. Neden olduğunu çözemedim. Daireler oval oluyor mesela :s

Lpt port ile bir alakası var mıdır? Yada gcodeler mi hatalı?
Ayrıca test için hazır gcode var mı?

Saygılar sevgiler..
 
Dairelerin oval oluyorsa bunun sebebi olarak birkac sey soylenebilir.
öncelikle soylenecek olan rijitlik yani sekil değiştirmeme özelliği.cnc routerın kasasını güçlendirmen gerekebilir.x ve y eksenlerindeki 0,5 mm kacıklıklar motorların takılı olduğu istikamete dogru olmalı,
6mm lik pasolar ahşap kasa için bence çok fazla daha kucuk değerler kullanmak gerekebilir.
diğer bir soylenebilecek ihtimalde adım kaçırıyor suruculerin... z eksen surucusunu x veya y eksenlerinden birine takıp 6mm pasolu ve daha dusuk değerde pasolarla bir deneyip sorunun kaynağını belirleyebilmen lazım.
 
Sanırım hata eski spindlenin esnemesinden kaynaklanıyor.. Şuan 1.4 kw ile bir kaç test yapıyorum. Muhtemelen gcodelarımda bir hata var. Aşağıdaki videoda kesim sesini sizlerle paylaşmak istiyorum.. Tereyağı keser gibi rahat ve güzel bir kesim oluyor. Seste 1.5 metreden max 75db kapaksız hali.

image.jpg


Aşağıdaki gibi her pasoda kaçıklık mevcut.. Bunun nedeni ne olabilir? Mekanik bir hata mı yoksa sürücüler adım mı kaçırıyor?
image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg
 
Zannetmiyorum bütün mekanik aksam 0km.. Ayrıca elimle itip kakınca gık demiyor.. Ufak ufak vidalı mili çevirince anında tepki veriyor.. Sanırım Z ekseni Y tablasına tam dik değil... Bundan kaynaklanabilir mi?
 
buyrun bide burdan yakın... Spindle sürücüsüne güç verdiğimde evin sigortaları atıyor...
başta çalıştı ama şuan kaçak akım rölesi atıyor.. fazla güç mü çekiyor bu meret şimdi?
muhtemelen yüksek amperli sigorta alacağım.. masrafları bitmedi.. zaten böyle birşey olacağı benim aklıma bile gelmedi.

Sigorta:
image.jpg


Spindle sürücü:
image.jpg


Spindle:
image.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst