Şimdi statik, dikey yanal yük falan filan hesaplamalar... sonra da metrik6 alyan vida sonra da yiv için kaç mm delik..... @KAZIMUGUR abiyi dinleyin bence. Baştan teşhisi koymuş. Hayaller Hawai Hayatlar Sanayi olmasın Acizane tavsiye. Kolay gelsin.
vuhh..
Bu baya sert oldu. kaldıki değerli arkadaşlarda yorumunuzu çok beğenmişler.. keşke sormak ayıp olsaydıda öğrenmemek ayıp olmasaydı benim makine müh. yada metal imalatçı ile bir geçmişim yok. ben mobilya tasarım ve imalatçısıyım. kabin yaparken bile yanal ve dikey yüklerin statiğini çözüyoruz. mutfak dolabı, giysi dolabı, yada envai çeşit mobilya imalatlarında.. ama üzülerek söylemeliyim ki, alyan vida bağlantısı için ham maddenin cumbasına yiv açmıyoruz. keşke açsaydık ve ben bu şekilde bir soru yöneltmeseydim sizlere..
Herneyse, polyanna gibi değilde, biraz yapıcı bakmalıyım bunun mantalitesi ile sizin tecrübelerinizden faydalanıyorum. kazım hoca olsun diğer arkadaşlarımız olsun dedikleri ve yorumları üzerine revizeleri gerçekleştiriyorum zaten.. şuan için cad çizimlerine devam ediyorum. ilerleme aynen bu yönde.. ilerlemeyide beraber göreceğiz zaten.. tasarım zaten yap göster değildir ki.. yaparsın geriye dönersin.. nerde hata yaptığını çözersin biraz ilerlersin yine geri dönersin.. design process bu şekilde oluyor kanımca.. sizde çok güzel bir iş çıkması taraftarısınız farkındayım.. beraber başaracağız inşallah.