Wood Mood 3 Eksen Cnc Projesi.

Uğultu büyük oranda kesildi.. Spindleyi tam olarak monte edemedediğimden, titreşimle yer yerinden oynuyordu.. Bugün z eksenini kestim tekrardan ve montajını bitirdim. Esnemesi az daha stabil çalışan bir spindlem var. Birde kamyon benzin borusu aldım. Tam ölçülerde kesip? Motoru sarabicak şekilde monte ettim. Mdf işlerle esneme olmuyor ama alu işlerken ne olacak bilemiyorum.. Zannediyorum ki beni üzecek testimi burada yayınlıyacağım..

Yarıklı lineer rulman dağıttım 2 tane.. Nasıl oldu demeyin bende bilmiyorum z ekseni yukarı aşağı inerlen pıtır pıtır düştü bilyalar.. Yenisini almak zorunda kaldım toplayamadım. Aslında seçim hatalı ben dik bir şekilde yarıklı rulmanın içinden dışarıya doğru güç uyguluyorum.. Yapısı gereği tam tersi güçleri karşılayabilecekken ben bunun tersini söylüyorum.. Haliyle oda bilyaları dağıtıyor hak vermek lazım.. Özelliklede @KAZIMUGUR hocama :) dinlemedin beni diyecek biliyorum ama olsun mdf işlerlen çok sorun yok "şimdilik"

Aşağıdaki videoyu sizin için çektim. Kabini bitirince ses ve toz olarak tekrar tecrübelerimi paylaşacağım.. Buarada hepinizin güzel yorumları ve eleştrileri için teşekkür ediyorum.


Viyaklama sesi tamamen vidalı milin salgısından kaynaklanıyor.. Bilginize :)
 
İl kanahtarı actığınızda freZe sesine benzer bi ses cıktı neyin sesi o?
 
Çok çıkıyor gibi bi sıkıntı olmasın makinadan ayırıncada böyle ses yapıyormu?
 
Çok çıkıyor gibi bi sıkıntı olmasın makinadan ayırıncada böyle ses yapıyormu?
Bu videoda bil. Fanlarının sesi bile çok çıkıyor.. 1.5 metreden yaptığım testte 63-70 db boştaki gürültü düzeyi 72-77 db makina üzerinde boştaki gürültü seviyesi 86-90db mdf keserken yükteki ses seviyesi olarak ölçtüm. Rahatsız edici bir ses yok aslında bu videoda biraz fazla hırıltılı..
 
Sonunda spindle'nın ön motor kapağını kırdım. Nasıl oldu demeyin inanın bende bilmiyorum... Vidalarını sıkarken olsa gerek, şuan yeni bir spindle bakıyorum aynı model motordan elinde olan var mı acaba?
 
Kaynak yapılabilir tahminimce sarı kaynak tutar ikiyemi ayrıldı catlakmı var?
 
Son düzenleme:
Kirik yerin bir fotografini ceker misin.
 
uzun civatalardan sıyrıldı geldi.. bende biraz daha uzununu alıp, somun ve pul ile birleştirdim.. zannetiğimden daha sağlam oldu fakat bu seferde ses sorunu ortaya çıktı.. muhtemelen salgısındada bir arıza var.. komple kit alacağım ali expressten yada arel 0.75kw spindle.. öneriniz ne olabilir? mdf işlenecek...
 
eksen suruculerin için soğutma fanı yok sanırım. tb6560 ın alüminyum soğutucularına güvenip fan eklememezlik yapma bence. işlemciyi yakabilirsin... öncesinde adım kaçırma yapacak sonra güm....
 

Forum istatistikleri

Konular
129,081
Mesajlar
923,082
Kullanıcılar
451,374
Son üye
khgh

Yeni konular

Geri
Üst