Yük Altında Ayırıcı Açmak mı? Kapatmak mı?

tabiki her ikisi de yapılmamalı ama bir seçenek isterseni kapatmak derim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hata hatayı getirir, başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum. müşterek kullandığımız hatlarda arıza olunca bize haber verdiler ama bölgeye gittiğimizde diğer müşterilerin elektirçileri olaya müdahale ediyorlardı ve ayırıcıyı açan arkadaş çıplak elle şalteri tutuyordu, bunun yanlış olduğunu uygun bir dille anlattım ve olabilecek zararlardan bahsettim kendisine ama arkadaş gülüp geçti, hem yük altında ayırıcı açıyor hemde bu manevrayı çıplak elle yapıyor, ben bizim tesiste görevli güvenlikçilere olası arızalarda bizim dışımızda başkalarına müdahale izni verilmemesi ve ısrarcı olmaları durumunda bizi haberdar etmeleri konusunda tembihledim. lütfen bu konularda biraz daha dikkatli olalım ve arkamızda bırakacaklarımızı düşünerek haraket edelim...
 
Ayırıcının mekanizmasını buton kilit(mekanik olarak) sayesinde rahatlatıp daha sonra ayırıcıyı aç-kapa yapabildiğin sistemler mevcut.Buton kilitide kesiciye yakın yerde olursa en azından dalgınlıkla aç-kapa işlemini yapacak kişinin dikkatini çekip kendisine gelir.
Ek olarak ayırıcı kilit bobini kullanarak,şebekede yük varken enerjilenmeyecek şekilde tasarlanırsa buda oluşması ihtimal kazaların önüne geçilebilir.bu şekilde çalışan sistem var mı bilmiyorum.
 
arkadaşlar Allah korusun çok tehlikeli bir durum çok dikkat etmek gerekir
hiçbir yerin elektriksiz kalması insan hayatından daha önemli olamaz...
o yüzden acele etmeden dalgınlığa kapılmadan ve tüm güvenlik önlemlerini aldıktan sonra yapalım işimizi
Allah tüm üyeleri ve tüm meslektaşlarımızı böyle iş kazalarından muhafaza eylesin.....
 
Arkadaşlar. yük altında ayırıcı açmak daha fazla zarar verir ayırıcıya. Bilğiniz gibi yük altında bı işlemi ayırıcı değilde kesicilerle yaparız. kesicilerle zaten yük altında açama kapama yapmaya rahatlıkla yapabilirsiniz. hiç de ark oluşmaz.
 
yük altında ayırıcı ne acılır ne kapatılır bu tehlikeli bir manevradır...
 
normal işletme de ayırıcı ile enerji altında manevra yapılmaz adı üzerinde emniyet amaçlı kesici açtırmasından sonra ayırıcı ile ekstra birayırma yapmış olursunuz sorunuzun cevabı ise ayırıcı açısından açmada arklanma nedeni ile daha fazla zarar verir
 
Ayırıcılar Yüksüz devreleri açamak ve kapamak için kullanılır. Yapılış özelliğide budur. O yüzden Enerji altında açmakta kpamakta sakıncalıdır.
 
arkadaşlar ben yüksek gerilim işinde çaliştım. uygulamalı olarak gördüm yük altında açmak kapamaya göre daha çok zarar veriyor.
ama size denemeyi tafsiye etmiyorum çok şiddetli patliyo
 
arkadaşlar ben yüksek gerilim işinde çaliştım. uygulamalı olarak gördüm yük altında açmak kapamaya göre daha çok zarar veriyor.
ama size denemeyi tafsiye etmiyorum çok şiddetli patliyo
 

Forum istatistikleri

Konular
128,824
Mesajlar
920,784
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst