yıldız üçgenle ilgili bir soru

by teymen ' Alıntı:
arkadaşlar bişiy söylesem belki bazı arkadaşlar inanmaya bilirler
şuan makinamızda çalışan yaklaşık 60kw motor var ve direk çalışıyo üstüne üstlük ana panoma 950mt mesafe olmasına rağmen kendini 3-5 saniye gibi kısa bi zaman da toparlıyo

Bahsettiğiniz motor sincap kafesi asenkron motor değil mi?
Belkide 950 mt uzunluğundaki kablonun direnci motorun çok yüksek akım çekmesini engelliyodur...
 
doğrudur motor sincap kafesli fakat işyerindeki mühendislerin hesaplamalarına göre bu kadar uzun mesafede 3 adet 3x300 kablo çekmek gerekiyodu ben bunu 120mm lik kabblo ile yapınca iş iddaaya bindi yerinde görünce bile hala inanamadılar :))

bu arada makinada 2 adet motor olduğunu yazmayı unutmuşum ikiside aynı anda çalışıyo
 
Sayın by teymen

Mühendisler, hangi hesaba göre yapmışlar bilmiyorum ama normal gerilim düşümü hesabı dikkate alınarak yapıldığında 120'lik kablo kurtarır.
 
kabloların durumu nemli yer olması ve de her 100mt de ek olması olasılığı ile nasıl bir formül uyguladılar bilmiyorum ama 2 adet 60kw lık motor gayet rahat çalıyo :)
 
by teymen ' Alıntı:
kabloların durumu nemli yer olması ve de her 100mt de ek olması olasılığı ile nasıl bir formül uyguladılar bilmiyorum ama 2 adet 60kw lık motor gayet rahat çalıyo :)

motorların markası nedir. kaplin olarak hidrolikmi yoksa merkez kaç kuvveti ile kavrayan kaplinmi kullanıyorsunuz. ayrıca mühendis arkadaşlar mühendisler odasının ajandasınada bakmışlardır. orada o formüller olduğu için sizin söylediğiniz hataya düşeceklerinide zannetmiyorum
 
Mühendis arkadaşlar hesabı tahmin ediyorum şöyle yapmışlardır, gerilim düşümünün daha düşük yapmak istemeleri ve aşırı akım ihtimallerini de göz önünde bulundurarak, kablo kesitini fazla seçmişlerdir. Fakat burada şu durum var, gerilim düşümü sınır değerini korumakta ve kablo mesafesi çok uzun, dolayısıyla aşırı akımdan etklenmesi Sn. aykanat'ın da dediği gibi, daha az olacaktır. Bu yüzden kesiti fazla seçmenin gereği yoktur, diye düşünüyorum.
 
Merhaba arkadaşlarım,
üçgen konumunda faz başına çektiği akımı P değerine göre I=P/(0,8*1,73*380) formülünden buluruz.
yıldız konumunda da bu akımın yaklasık olarak yarısını alabiliriz. Fakat ben de Roboelektronik arkadaşımızın dediği gibi kesiti fazla seçmenin gereği yoktur diye düşünmekteyim.

Sevgi ve saygılarımla!...
 
motorların markası abb amasyalı arkadaşın dediği gibi motorlar hidrolik kablinli direkt yükle çalışmıyo ve bu nedenle de sorun çıkarmadı herhalde
 
selam ; yıldız üçgen sistemde motora giden koldaki akımı bulmak için ana şebekeden yani r-s-t uçlarındaki akımı 0,58'le çarparsanız koldan geçen akımı bulursunuz. kompanzasyon olan sistemde bukol akımında ufak farklılıklar görülebilir ana şebeken çekilen akım baz alınır.
 
arkadaşım motorun boşta veya yükte çektigi akımlar degişir. ama etiket degerinin üzerine çıkmamalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,179
Mesajlar
934,027
Kullanıcılar
453,313
Son üye
MUZAFFER İZOL

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst