Under Ground
Profesyonel Üye
Ne sorduğunuzu anlamadım kusura bakmayın.doğru . ama varsayalım sekonderi üçgen bi trafoya bu şekildeki motoru bağlasak 7soru için cevaplar aynı olur mu?
Ne sorduğunuzu anlamadım kusura bakmayın.doğru . ama varsayalım sekonderi üçgen bi trafoya bu şekildeki motoru bağlasak 7soru için cevaplar aynı olur mu?
yanlış anlattım. normalde dağıtım trafosunun sekonderi yıldız olur. bunu hallettik. bu trafoyu unutalım. şimdiki dağıtım trafosunun sekonder sargısı üçgen olsun. sekonder sargısı üçgen olan trafonun şebekesini kullandığımızı varsayalım. bu durumda sorduğum 7 sorunun cevabı yine aynı mı olur?Ne sorduğunuzu anlamadım kusura bakmayın.
Teyzemin sakalı olsa dayım mı olurdu mevzuları ile kafayı zorlamanın bence manası yok.yanlış anlattım. normalde dağıtım trafosunun sekonderi yıldız olur. bunu hallettik. bu trafoyu unutalım. şimdiki dağıtım trafosunun sekonder sargısı üçgen olsun. sekonder sargısı üçgen olan trafonun şebekesini kullandığımızı varsayalım. bu durumda sorduğum 7 sorunun cevabı yine aynı mı olur?
bu durumda sorduğum 7 sorunun cevabı yine aynı mı olur?
aslında lambaların bağlantısı değişmeyecek. şebekeyi besleyen trafonun yıldız olan sekonderi üçgen olursa diye sordumİlk mesajınızdaki 7. sorunun temeli başlıkta belirttiğiniz yıldız noktasına lamba bağlama ile alakalı.
Sekonder üçgen olunca nötr noktası olmayacağından lambayı bağlayacağınız bir potansiyel sıfır nokta olmayacak.
Lamba bağlayamayacağınız için de fazör diyagramını etkileyecek bir durum oluşmayacak.
Nötr yok, lamba yok, sorun yok. Ne güzel....
güzel benzetme. ama yorumlarınız benim için değerli.Teyzemin sakalı olsa dayım mı olurdu mevzuları ile kafayı zorlamanın bence manası yok.
Çok şeyler olduğu kesin.
Ekteki proteus dosyasında canlı izleyebilirsiniz.
Elektroteknik dersime zamanında iyi çalışsaymışım keşke.
Lamba devrede değilken:
Ekli dosyayı görüntüle 86898
Lamba devrede iken
Ekli dosyayı görüntüle 86899