Yıldız noktası ile toprak arasındaki yükün durumu

Varsayalım sekonderi üçgen bi trafoya bu şekildeki motoru bağlasak 7soru için cevaplar aynı olur mu?

Motorun yildiz noktasina lambanin bir ucunu bagladin tamam. Peki lambanin diger ucunu sekonderi ucgen olan transformatorun neresine baglayacaksin?

aslında sorunuzu @huh cevaplandı ama siz mevzuyu kavrayamadığınızdan anlayamadınız. sistem üç fazlı olduktan sonra besleme trafosu sekonderi ister yıldız olsun ister üçgen olsun farketmez. ha keza yük içinde aynı durum geçerli... o yüzden kök3'ün ne olduğu, nereden geldiği hakkında forumda yeterli bilgi mevcut araştırmanızı tavsiye ediyorum.

soruya soruyla cevap vermeyi bu forumda öğrendim izininizle bi kaç soru da ben sormak istiyorum?

yüklediğim resimde çalısan asenkron motora bir adet 220V/40W lamba ve voltmetre bağlı:

1- lambanın durumu ne olur?
2- voltmetrenin durumu ne olur?

Ekli dosyayı görüntüle 86894
teşekkür ederim.

Degerli @huh anladigim kadariyla 40W'lik lambayi simule etmeye calismissiniz fakat bahsettigimiz deneyde bu kadar buyuk gerilim degisimi mumkun degil ne yazik ki...
Evet, lambanın akkor telli olduğunu varsayarak omik direnç ekledim.

Diğer taraftan bobin için XL ve R değerleri ne ola ki diye düşünürken, "boşver nasılsa aslolan değişimi gözlemek" diyerek rastgele değerler verdim. İlk denemede seçilen dirençler proteusta varsayılan olarak 1K şeklinde idi ve fark bu kadar yüksek değildi.

Değiştirirsem ne olur dediğimde önceki resimlerdeki değerler çıktı.

N-RPe arası 2,3 volt ölçüldü. 220 voltluk lamba yerine 1,5 voltluk lamba bağlarsak; lambamız bu 2,3 volt gerilim altında yanar.

Ekli dosyalar

• 3 fazlı motor ve 1,5 VOLT lamba.png
    3 fazlı motor ve 1,5 VOLT lamba.png
    13.2 KB · Görüntüleme: 9
Evet, lambanın akkor telli olduğunu varsayarak omik direnç ekledim.

Diğer taraftan bobin için XL ve R değerleri ne ola ki diye düşünürken, "boşver nasılsa aslolan değişimi gözlemek" diyerek rastgele değerler verdim. İlk denemede seçilen dirençler proteusta varsayılan olarak 1K şeklinde idi ve fark bu kadar yüksek değildi.

Değiştirirsem ne olur dediğimde önceki resimlerdeki değerler çıktı.

Tamam motor gucu falan belirtmedik ama hadi 3, 5, 10, 15 ohm olsun; 5K oldukca fazla bi deger. Lambanin omik direnci de cok fazla dolayisiyla sikintili bi modelleme...demek istedigim cok ufak degisimleri dikkate almazsak lamba faz-notr parlakliginda yanar ve uzerindeki gerilimde 220V olur. Diger fazdaki voltmetre de 220V'u gosterir vesselam.

Forum istatistikleri

Konular
130,319
Kullanıcılar
453,595
Son üye
theexorcism

Yeni konular

Geri