Yangınlar neden çıkyor.

kesmez

Profesyonel Üye
aynen daha önce kapatılan konuda dediğim gibi.

yangınların sebebini sana söyleyeyim abim.
1 ateşe dayanıklı olmayan orman üretimi ( bu konu hk cimer e başvuruda da bulundum. )
2 bu zaafı bilen içimizdeki hainler
3 ormanları orman köylülerine ister kiralama istersen bagışlama ile verip ormanların korunmasını garanti altına almayan idareciler. ben şahsen böyle bir durumda elimde silahla orman bekçiligi yapardım.
4 suç ve ceza orantısı dengesiz olması .
5. bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın yaklaşımı.
6
7
8
bunlarıda siz ekleyin

6-orman üretmeyi bilmiyoruz.
7- orman köyünü ve köylülerini mülkiyet sahibi yapmayı bilmiyoruz (bu konuyu öyle bir açarım ki)
8- orman yönetimini bilmiyoruz
9- gelen ve gelmiş bütün hükümetler ormanları yok saydı
10-
11
12
12
14
benden bu kadar gerisini de siz doldurun

6-orman üretmeyi bilmiyoruz.
7- orman köyünü ve köylülerini mülkiyet sahibi yapmayı bilmiyoruz (bu konuyu öyle bir açarım ki)
8- orman yönetimini bilmiyoruz
9- gelen ve gelmiş bütün hükümetler ormanları yok saydı
10-
11
12
12
14
benden bu kadar gerisini de siz doldurun
bence püf noktası " orman köyünü ve köylülerini mülkiyet sahibi yapmayı bilmiyoruz" bu konu hakkında daha teferuatlı bilgi sahibi olmak güzel olur.

mal bölünmez mülkiyet bölünür avrupada toprak yasasıdır. ormanlara aynı zamanda gelir kaynağı olan ağaçlarda dikersek ve buraları köylüye mülkiyet hakkıyla verirsek. köylü gelir kaynağına bakar ve korur. toprak yine devletin, orman yine devletin ama toprağı ve üzerindekileri kullanan koruyan hasat eden ve emeğinin karşılığını alan köylü. hem köylü gelişecek refah düzeyi artacak hem de ormanlar korunacak. uygulaması, imece yoluyla yapılmalı ki hiç kimse toprak kavgası yapmasın. burada orman mühendislerine ziraat mühendislerine büyük işler düşecektir. bu köylünün (daha doğrusu köyde yaşayan) çocukları ziraat mühendisliği teknikerliği okuyacaktır (okutulmalıdır) aynı şekilde orman mühendisliği ve teknikerliğ okutulmalıdır. gidin bir orman köyüne ve konuşun köylü ormancıdan izinsiz ormana bile giremiyor bir dal kesemiyor. daha ne eksikler hatalar var anlatmakla bitmez.

ben bu yazdıgın yazıyı cimer aracılıgı ile orman gn md e postalasam nasıl olur. yada daha fazla ayrıntı ekleyip ondan sonra devlet kaydına girse belki gölde küçük bir damla hareketi başlatırız.

köylülere (köye) yangın söndürme eğitimi ve araçları verimeli her köyün yangın söndürme birimi olmalı ve gönüllülerden oluşmalı (ama mutlaka sertifikası olmalı) ormancılar köylüye köstek değil destek olmalılar iş birliği içinde olmalılar. köyün refağının yükseltilmesi için çalışmalar yapılmalı ama köylü gelenek ve ananeleri korunmalı (köyü şehir yapmayalım). mülkiyet verilen yerlerde sadece köyün mülki amiri muhtar genel sorumlu olmalı hesaplanan araziler toprak parçası 5 aile 10 aile ile sınırlı olarak sorumluluklandırılmalı. hukuki düzenlemer yapılmalı. köylü düzenli olarak ormanı gezer kontrol eder,girenden çıkandan haberdar olur ,olmalı da hatta oldurulmalı. bu dediklerimi yetkin kişiler değerlendirmeli, yoksa televizyona çıkıpta yangının 1,5 km öteye sıçrayabileceğini söyleyen prof. dr dekan gibi geri zekalılar değil.

yangınların sebebini sana söyleyeyim abim.
1 ateşe dayanıklı olmayan orman üretimi ( bu konu hk cimer e başvuruda da bulundum. )
2 bu zaafı bilen içimizdeki hainler
3 ormanları orman köylülerine ister kiralama istersen bagışlama ile verip ormanların korunmasını garanti altına almayan idareciler. ben şahsen böyle bir durumda elimde silahla orman bekçiligi yapardım.
4 suç ve ceza orantısı dengesiz olması .
5. bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın yaklaşımı.
6
7
8
bunlarıda siz ekleyin

Onlar bunun farkında.
Bunları bilerek yapmıyorlar.
Ormanlar onların işine gelmiyor çünkü.

Forum istatistikleri

Konular
129,711
Kullanıcılar
452,419