Yangınlar neden çıkyor.

köylülere (köye) yangın söndürme eğitimi ve araçları verimeli her köyün yangın söndürme birimi olmalı ve gönüllülerden oluşmalı (ama mutlaka sertifikası olmalı) ormancılar köylüye köstek değil destek olmalılar iş birliği içinde olmalılar. köyün refağının yükseltilmesi için çalışmalar yapılmalı ama köylü gelenek ve ananeleri korunmalı (köyü şehir yapmayalım). mülkiyet verilen yerlerde sadece köyün mülki amiri muhtar genel sorumlu olmalı hesaplanan araziler toprak parçası 5 aile 10 aile ile sınırlı olarak sorumluluklandırılmalı. hukuki düzenlemer yapılmalı. köylü düzenli olarak ormanı gezer kontrol eder,girenden çıkandan haberdar olur ,olmalı da hatta oldurulmalı. bu dediklerimi yetkin kişiler değerlendirmeli, yoksa televizyona çıkıpta yangının 1,5 km öteye sıçrayabileceğini söyleyen prof. dr dekan gibi geri zekalılar değil.
Fikir güzel fakat reelde işlemez...

Evvela köylü diye birşey kalmadı,

Köylü bedavaya birşey yapmaz ,

Ormani köylüye verirsen aynı gün tarlaya çevirmek ve tapusunu almak için cayır cayır yakar,

Muhtara yetki verirsen kendi sulalesine satar kendinden olmayanlarla çatışma çıkar, memleketin yarısı ölür..

5,6,7 gider böyle...
 
Fikir güzel fakat reelde işlemez...

Evvela köylü diye birşey kalmadı bu biir..
Köylü bedavaya birşey yapmaz bu ikii...
Ormani köylüye verirsen aynı gün tarlaya çevirmek ve tapusunu almak için cayır cayır yakar bu üüüç
Muhtara yetki verirsen kendi sulalesine satar kendinden olmayanlarla çatışma çıkar, memleketin yarısı ölür buda dööört...

5,6,7 gider böyle...
dediklerin çok doğru, bu yüzden de yaptırımlar çok önemli, eğitim çok önemli. ve dikkat edersen mülkiyet hakkı, yani kullanım hakkı vermekten bahsediyorum. tek bir aileye değil ortak olarak 5-10 aileden bahsediyorum, imece usulünden bahsediyorum. köyden kente göç değil, kentten köye göç olayını gerçekleştirmek bahsediyorum.
 
dediklerin çok doğru, bu yüzden de yaptırımlar çok önemli, eğitim çok önemli. ve dikkat edersen mülkiyet hakkı, yani kullanım hakkı vermekten bahsediyorum. tek bir aileye değil ortak olarak 5-10 aileden bahsediyorum, imece usulünden bahsediyorum. köyden kente göç değil, kentten köye göç olayını gerçekleştirmek bahsediyorum.
Bütün sulalem köylü abi ama hepsi şehirlesti artık. Kendi ve eşi istese, ki genelde kadınlar istemez koltuk rahat çünkü ;) çocuklar istemez. Hayatında toprağa ellememis çocuklar napacak köyde. İnşallah yanilirim tabi . Saygılar
 
Bütün sulalem köylü abi ama hepsi şehirlesti artık. Kendi ve eşi istese ki genelde kadınlar istemez koltuk rahat çünkü ;) çocuklar istemez. Hayatında toprağa ellememis çocuklar napacak köyde. İnşallah yanilirim tabi . Saygılar
köy kavramı köylü kavramı ülkemizde aşağılacı bir konum olarak algınıyor, algılatılıyor.almanyadan hollandadan tarım işçisi yani köylülerle tanıştım. onlarda insan biz de insanız ama refah düzeyleri çok yüksek. onlarda beden işçisi bizde ama devlet onları koruyor. hiç biri yaptığı işten dolayı küçük görülmüyor. çünkü topraktan gelen ülkesi için. hollandanın tarım gelirini anlatmama gerek yok, japonyanın pirinç ithal etmediğini anlatmama gerek yok. düzgün ve doğru tarım politikası lazım.
 
benim bir abim şöyle diyordu insanlar ne kadar zengin olursa olsun boğazlarından buğday ile su geçecek diğerleri teferruat . kadınlarımız kocaları ile birlikte çalışıp evinin sultanı olacakları yerine elin işinde çalışıp onun kölesi olmayı tercih ediyorlar.
çocuklarımıza önce çırak sonra kalfa sonrada usta olmak yerine direk 25 yaşına kadar tüketici olmayı öğretiyoruz. masa başı işinden başka hiç bir şeyi gözleri görmüyor. inşaat mühendisi yada ziraat mühendisi olacak staj da eline 1 avuç toprak almıyorlar. neden diye sorulduğu zaman da biz mala ile duvar mı öreceğiz yada tarlamı süreceğiz diyorlar. bence ilk önce aile yapısı büyük sıfırlamadan geçmesi gerek .alın terinin kutsallığı yeni nesil e bir şekilde anlatılması gerek . digitalleşme nin uyuşukluk değil kolaylık sağlayan bir yardımcı olarak kullanılması gerektiğini telefonların insanın esiri olması gerektiğini insanların telefonların kölesi olmadığının bilinci yerleştirilmesi gerekli...en son nokta TOPRAKTAN GELİP TOPRAGA GİDECEGİMİZ GERÇEGİ genç beyinlere nakış edilmeli..
 
Butun arkadaşların tesbitlerine katılıyorum fakat buyangınların ege ve akdeniz gibi bölgelerde çıkması tesadüf değil kanımca bunun için gerekirse gezici devriyeler olmalı ve köylülerden ekip oluşturma işi çok doğru ve şu bir gercekki bunlar önlenemezse hava kirliliğinin arttığı buzamanda insanların ve doğada yaşayan canlıların akçiğerleri olan ormanlar mumla aranacaktır bizim ülkemizde birşeyin değeri yok olmadan anlaşılmıyor!!!
 

Forum istatistikleri

Konular
129,711
Mesajlar
929,168
Kullanıcılar
452,419
Son üye
EnjAli

Yeni konular

Geri
Üst