YArdım pls KAK hakkında

Ss3K0

Üye
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
33
smdi bişe sorcagım cvpbı lazımi
=simdi bir uzatma kablomuz var fiz kısmını dogru baglıoruz priz kısmınıda nötr yerine toprak toprak yerinede nötr baglıoruz bu uzatmayla panosunda KAK olan bir yerde KAK atıor yani faz toprak karsılasıo ?????????
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sorunun cevabını vermişsin zaten.çözmen de kolay olacak .... arşivleri bir zahmet gez bu tip sorunların cevapları bu forumlarda bulabilirsin.... kolay gelsin.
 
ya sorunun cvbı peki sumu ? faz veya fazlar ile nötrçok hassas bir toroidal nüvenin içerisinden geçirilir Gelen akım iledönen akım arasında fark varsamı atıo ? acaba
 
KAK dogru kullanıldığında çok güvenli bir koruyucudur mümkünse gelen topraklama kablosunu ayrı bir borudan geçirin ve fazı,nötr ü ve topraklamayı kendi yerine bağlayın.Neden yerlerini değiştirdiği ni anlayamadım
 
ya ögretmen sordu sadece ndn atar die degiştirmemizin özel bi amacı yok :s
 
toprakla faz bulunan prizde prize lamba takınca atar ndn atar die bi soru varda ?
 
cevabı vermişsin zaten giden akımla dönen akım mantığıyla çalışır.faz hattından giden bir akım var ama nötr hattında yok cünkü faz toprağa doğru hareket ediyor ve kacak akım atıyor kolay gelsin
 
Fazın, nötr harici başka bir hat üzerinden devreyi tamamlaması sonucu devreyi açar.Yani elektrik enerjisini keser.Bu işlemi bir saniyeden az bir sürede yapar.Elektronik olmayanları daha kararlı çalışır.Fazdan devreye giden akım ile devreyi tamamlarken notr hattından dönen akım arasında bir fark tespit edilirse devreyi açar.
 
Sevgili Ss3K0 kardeşim !
Önce şu küçük bilgiyi hatırlayalım;
Bir elektrik devresinde faz kablosundan geçen akım lamba üzerinden geçip, tekrar nötr kablosundan geri döner. Yani faz kablosundan geçen akım aynı oranda ölü olarak nötr kablosundan geri döner. Sistem bu şekilde olduğu süre herşey normaldir.

Peki nötr olmadan bir lambaya sadece faz verip, nötr yerine toprağa kablo bağlasak yanarmı ? evet yanar. Ama devrede KAK. var ise anında atar. KAK. çalışma prensibi;
faz kablosundan geçen akım aynen nötr kablosundan geri gelirse sorun olmaz. Faz kablosunda geçen akımdan daha fazla akım nötr kablosundan geri dönerse işte o zaman KAK. atar. Lambaya fazı verip, nötr yerine toprak verdiğimizde, faz lamba çıkışından toprağa aktığı için geri dönen bir akım olmadığından KAK. atar.

O sözünü ettiğiniz seyyar kablonun nötr ve toprağını yer değiştirdiğinizde lamba üzerinden geçen faz geri dönmeyip, toprağa akacağı için KAK. atar.

Sevgili kardeşim, senden küçük bir ricam var.
Bu forumda yazılarımızı chat diliyle değilde imla kurallarına uyarak yazmaya özen göstermenizi istirham ediyorum. Bu hatırlatma için umarım bana gücenmemişsindir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,685
Kullanıcılar
450,906
Son üye
Ümitgüçlü71

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst