Yem karma makinasına uzaktan kumanda yardım

köprüyü sök iki adet lamba al lambaların birer uçunu 4 nolu klemense bağla birini 3 numaraya birini 5 numaraya bağla ve test et bağlantın yanlış
Yaptım şimdi kumandada bire basınca birinci lamba ikiye basınca ikinci lamba yanıp sönüyo
image.jpg

Elektirik bilgim fazla yok sizin dediklerinizi deneyebilirim ama

bu şekilde bağlaman lazım
Yaptım şimdi kumandada bire basınca birinci lamba ikiye basınca ikinci lamba yanıp sönüyoEkli dosyayı görüntüle 56652

Elektirik bilgim fazla yok sizin dediklerinizi deneyebilirim ama
nasıl çalıştımı
lamba yanık kalmıyor değilmi kumanda butondan elin çekince sönüyormu
bu şemaya göre bağlarsan çalışır 2 adet 220 volt röle gerekiyor

köprüyü sök iki adet lamba al lambaların birer uçunu 4 nolu klemense bağla birini 3 numaraya birini 5 numaraya bağla ve test et bağlantın yanlış
Kumandaya bastığımda ışık yanıyo sönmüyor elimi çektiğimde de sönmüyor tuşa yeniden bastığımda sönüyor
Bir çıkış start butonuna (*) bir çıkış stop
butonuna.
Ortak uçlar da start-stop
ortak ucuna. Fakat polarite kısmına
dikkat etmek lazım. Kumanda çıkışı
kuru kontak mı?

(*)Stop için bir röle ilave edilir. Kapalı kontağı
stop butonuna seri girer.
Elektrik bilgim fazla yok kuru kontak nedir bilmiyorum biraz açarsanız çok sevinirim bu arada telefonum bozuk cevabınızı yeni gördüm kusura bakmayın

Son düzenleme:
şema bu buna göre bağlaman lazım Elektrik bilginiz yoksa karışmayın ehil birine yaptırmanız daha iyi olur linkteki şemadan anlayan biri bağlasın basit bir şey zaten

şema bu buna göre bağlaman lazım Elektrik bilginiz yoksa karışmayın ehil birine yaptırmanız daha iyi olur linkteki şemadan anlayan biri bağlasın basit bir şey zaten
Abi bu lambaya bağlama değilmi ben yem karma makinesina bağlamak istiyorum senin attığın şemadaki gibi bağladım kontaktöre çalışmadı

Üç tane kontaktör var hangisine nasıl bağlıycam birtürlü yapamadım ya

Elektrik Tehlikeli bir iştir.
Bilinçsiz yapılan çalışmalar Can ve Mal Kaybına sebep olabilir.
Lütfen ELEKTRİKÇİNİN İŞİNİ ELEKTRİKÇİYE BIRAKINIZ...
Çok doğru söylüyosunuz ama her işte elektirkleri kesiyorum ve makinamda iki tane Sigorta var bu arada eline hiç kontrol kalemi almamış biri değilim neyi nereye takacağımı bilsem çok kolaylıkla yaparım

2 adet Röle kullanılacak ve başlatma rölesinin normalde açık (No) kontağından start butonu kısa devre yaptıralacak. Durdurma röleside stop butonuna seri bağlanacak. Uzaktan start butonuna yada stop butonuna basmış gibi olacaksın. Elindeki kumandanın 1 numarası başlatacak. 2 numarası durduracak. Yanlışım varsa affola.

Ekli dosyalar

• uzaktan kumanda.jpg
    uzaktan kumanda.jpg
    220.9 KB · Görüntüleme: 12
2 adet Röle kullanılacak ve başlatma rölesinin normalde açık (No) kontağından start butonu kısa devre yaptıralacak. Durdurma röleside stop butonuna seri bağlanacak. Uzaktan start butonuna yada stop butonuna basmış gibi olacaksın. Elindeki kumandanın 1 numarası başlatacak. 2 numarası durduracak. Yanlışım varsa affola.
Çok teşekkür ederim deneyeceğim hemen

Çok doğru söylüyosunuz ama her işte elektirkleri kesiyorum ve makinamda iki tane Sigorta var bu arada eline hiç kontrol kalemi almamış biri değilim neyi nereye takacağımı bilsem çok kolaylıkla yaparım
Maalesef Elinize Kontrol Kalemi almış olmanız yetmiyor.
O Kullanacağınız Kumandanın endüstriyel bir cihaz olmadığını ve günün birinde Siz kumandaya basmadan kendiliğinden çalışma olasılığının olduğunu unutmayın.
Böyle bir durumda makina içine herhangi sebeple biri girmiş olsa sonuç korkunç olmaz mı...?
Yem sektörüne yabancı değilim ve son bir yıl içinde karma makinalarında iki ayrı ölümlü kaza olduğunu biliyorum.

Forum istatistikleri

Konular
129,876
Kullanıcılar
452,743
Son üye
tamirciankara

Yeni konular

Geri