Yemek pişirme tecrübeleriniz

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
14,138
Puanları
4,156
Yaş
43
Konum
Antalya
Arkadaşlar merhabalar.. Sizlerinde benim gibi yemek pişirme tecrübeleriniz varmı aşağıdakiler gibi??


Patatesli yumurta pişirme :D :D :D

patatesli-yumurta-yapan.jpg

Tereyağlı pilav :D :D ama fazla pişmiş olcak sanırım birazcık.. :D :D

pilav-fail.jpg


Dumanı üzerinde müs gibi makarna :D :D

yanik-makarna.jpg
 
üniversite yıllarında menemen konusunda uzmanlığım olmuştu. pişire pişire ne kadar biber ne kadar nane ne kadar domates gerektiğini ne kadar pişmesi gerektiğini öğrenmiştim :) ayrıca kabağı rendelemek suretiyle pişirme süresini 25 dakikadan 5 dakikaya indirmiştim. ama hiç bir yemek hazır konserve barbunya piyaki kadar bana lezzetli gelmez :)
bu arada Serkan hocam makarnaları yakmışsın söyliyeyim :D
 
Latife olsun diye ekledim yoksa 10 parmağımda 10 marifet olmasada yemek yapma konusunda iyiyimdir. :D :D

Barbunya pilaki konsunda şiddetle katılıyorum. Yok böyle bir lezzet. Askerde iken kuru fasulyeden bıktırmışlardı aslında kuru fasulyeyide severim ancak suyun içinde akvaryum balığı gibi yüzen taş gibi fasulye olunca malesef 2 günün birinde de menüde olunca insan ister istemez bıkıyor..
 
evet fasulyenin konservesi iyi olmuyor. hala şehir dışına çıkarken, yada acele yemek icap ettiği durumlarda konserve barbunya tercih ediyorum.
 
dip not belirteyim resimlerdeki yemekleri ben yapmadım alıntıdır
 
serkan ustam hep elektriğin içindeyiz sabahtan akşama kadar elektrik arızaları ile uğraşıyorum böyle güzel şeyleri paylaştığın için kafamız dağılıyor teşekkürler
 
serkan ustam hep elektriğin içindeyiz sabahtan akşama kadar elektrik arızaları ile uğraşıyorum böyle güzel şeyleri paylaştığın için kafamız dağılıyor teşekkürler

Cok dogru dostum bu bolumde actigim konulari aynen soyledigin gibi gunun yorgunlugunu kafamizi bosaltmak icin aciyorum. Umarim oylede oluyordur. Bazen gerekiyor.
 
dip not belirteyim resimlerdeki yemekleri ben yapmadım alıntıdır

Merhaba.İyi ki bu mesajda bunu tam söylediniz sn.Serkan_48,yoksa ben de çok yanlış anlayıp kötü bir aşçı olduğunuz konusunda size biraz da takılacaktım :)

Bir keresinde ben de (Ramazan'da sanırım) makarna haşlanması ve yağlanması,çok diri ve kıvamında kalması konusunda kendi tecrübemi burada serbest konularda anlatmıştım,hatta Öğetemen 27 Hocam biraz şakayla karışık takılmış ve sn.alpernbugra buna +pop verebilmişti.

Bu paylaşımınız foruma ayrı bir renk katmış,bu paylaşım ve emekleriniz için ayrıca elinize sağlık diyorum.Kolay gelsin.Saygılarımla..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,025
Mesajlar
922,609
Kullanıcılar
451,273
Son üye
Cerdemli

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst