İşçi Mühendis
Profesyonel Üye
Zaten MC Gyver in delik radyatörü yumurta akıyla tıkadığı gün benim hayatımın dönüm noktalarından biridirYoook bende ticaret kafası yok daha çok el altındaki, ev gereçleri ile sıkıntımıza çare bulmak, hayatımızı kolaylaştırmak peşindeyimSinem versiyonum Mac Gyver Öksüz arkadaşım
Bu ticari ürün
Bu da eşdeğer devresi
mesela süper kapasiteli bir kondansatör ve 7805 yerine (kayıpları çoktur çünki) LM2576 türünde step down bir regülatör çok daha verimli olur düşüncesindeyim.
Belli kapasitesi var dediğiniz gibi şarj olana kadar çeker sonrasında voltaj çekmez. Patlama sebepleri; ters bağlantı, üzerindeki voltaj değerinin üzerinde elektrik verilmesi, bir de kullanım esnasında ısınır (elektrik gerilimi, cihaz sıcaklığı ve çevresel sıcaklık vb.) bir miktar gaz meydana çıkmaktadır bu gaz çıkacak yer bulamadığından tepe şier zaten bu amaçla ürtimde tepesi açılacak şekilde üretilirler bir nevi güvenlik valfiBu entegrenin 7805 ten farkı ne bu da aynısı görüntü olarak 3 bacaklı vs vs ama daha verimli çalışmasının sebebi ne? birde kondansatörler konusunda hiç bilgi sahibi değilimsadece bildiğim elimde bulunan
400 V 47 Uf lik bir kondansatör ile ev elektriğinde 5 10 sn tuttuktan sonra birine deydirdiğimde Elektrik çarpmasından dolayı hoplattığıklasik türk aklı işte hemen şaka yapmam lazım.
Mesela ben bu kondansatörü elektriğe bağlı bıraksam o kendini doldurana kadar elektrik çekip dolduktan sonra elektrik almayı keser mi? eğer kesiyor sa kondansatörler neden şişip patlıyor. kondansatörler ile ilgili bilgi aradığımda hep iç yapısı vs gibi bilgilere rastlıyorum. bana nerelerde ve ne iş için kullanıldığı lazım onu da yazmıyorlar
Mesela ben bu kondansatörü elektriğe bağlı bıraksam o kendini doldurana kadar Elektrik çekip dolduktan sonra elektrik almayı keser mi?
bende şöyle birşey düşünüyorum eve inverter alsak 1650 kw birde 12v adaptör pirizden 12 volt çekip inverterden 220 alacağımıza göre
1650 kw inverter kilima yada ısıtıcı çalıştırırmı ve bunun sürekliliği nasıl olur tesisata bir sakıncası olurmu ayrıca faturamda düşer sanırım
köprü diyot kullanmak iyi fikir fakat burada diyotların üzerine 0,7v X 2 (iletim anında 2 diyot devrede olduğu için) gerilim düşümü olacaktır. buda böyle bir uygulama için sanırım gereksiz güç kaybı, güzel fikir dc motor yerine rediksiyon oranı daha düşük bir sistem kullanarak step motor da kullanılabilinir. (tabi o zaman diyotlar şart) ama sisteme 1-2 ilave ile daha verimli ve daha stabil çalışma sağlanabilinir. mesela süper kapasiteli bir kondansatör ve 7805 yerine (kayıpları çoktur çünki) LM2576 türünde step down bir regülatör çok daha verimli olur düşüncesindeyim. bu yöntemle ağırlık yerine ipi hızlıca çekip kondansatörü şarj ettikten sonra belirli aralıklarla ipi hızlı çekmek şeklinde bir uygulamada yapılabilinir.
güzel fikir tebrikler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?