otohat
Usta Üye
Zamın sebebini @Ar-kur-Tek ve @sami inci söyledi ya. Asgari ücrete verilen zam ortada, bilmem ne korumalı bilmem ne hesabının gideri var ee bunlara kaynak nereden bulacaksın? Alsana kaynak işte...Yeri ve zamanını siz belirtin.
Ben burada dedikodu yapıyorum. Aslında bilimsel bir forumda bile hepimiz dedikodu yapıyoruz.
Açıklanamayanlar ise neden zam yapılıyor.
Arz talep meselesi deniliyorsa talep karşılanıyor deniliyor. Hatta fazlamız bile var deniliyor. Diğer taraftan Elektrik ithal ettiğimiz söyleniyor.
Yanlız bir husus var
Buradaki tezat şu.
ADAM.. Pardon BEY.. fabrikasını pandemi sebebiyle az çalıştırıyor ve dolayısı ile az elektrik tüketiyor. Ancak neden daha fazla fatura geliyor onu anlayamadım
Bu anlatımda TEAŞ değil, kim olursa olsun itibar etmem.
TEK GERÇEK ŞUDUR.
Zaten üretim fazlamız var ve bir kısmını satıyoruz, o halde neden zam yaparak milletimiz perişan ediliyor?
Bir fabrika o yılki üretimlerinden kar sağlamışsa ve kar marjını artırmışsa çalışanlarına pirim veya ikramiye ödeyerek teşvik eder. Keza elektrik üretimi fazla ise kar marjımız artmış demektir ve zam değil indirim yapılması gerekmektedir.
Tartışılan konu, ZAM konusudur ve neden zam yapıldığı konusu bilimsel olarak ele alınabilir. Diğer iddialar dedikodudan ibaret olacaktır.
Sorun şu ki sanayici fabrikasını az çalıştırınca talep edilen enerji azalıyor talep edilen enerjiyi üretmek için Hidro, RES, GES, jeotermal gibi yenilenebilir kaynaklar fazlasıyla yetiyor termik ve doğalgaz santrallerinin çalıştırılmasına gerek duyulmuyor hal böyleyken sanayicinin YEKDEM için ödediği birim fiyat arttığından daha az elektrik tüketmesine rağmen daha yüksek faturalarla karşı karşıya kalıyor. YEKDEM in bir hesaplama yöntemi var bu hesabın içinde YEKDEM+diğer kaynaklardan üretilen toplam enerji miktarı baz alınıyor. Diğer kaynaklar devreden çıkınca YEKDEM birim fiyatı artmış oluyor. Bilmem anlatabildim mi? Biraz araştırırsanız olayı anlarsınız.
Google amcaya itibar ediyorsunuz ama resmi kurumlara itibar etmiyorsunuz bu da ilginç.
Tezatıda açıkladığıma göre artık yemeği garantilemişsizdir. Buyrun size birde konuya dair haber videosu paylaşayım :
Son düzenleme: