Beko 5102, sağa döndürmüyor, röle mi, kartta sorun var mı (foto ekledim)

İşaretli yerdeki tırnağı tornavida ile dışarı doğru kastır.Kömür takılmadan yuvada hareket edecektir.

Ön ve arka kapak vs kapatırken de ilerde tekrar olursa, açması kolay olsun diye diye vidalamadan kapatırsam ne sorun olabilir? Arka kapak değil de, orası açması kolaydı. Ön panel mesela.

O zaman sıkmada iken makinenin ön gövdesi banyodan salona çaya gider.Kazandaki çamaşırlar erken doğum yapar.Hele bir de kapı kilidine su gelirse sigortalar bayram ikramiyesi alır.
Selametle.


Ekli dosyayı görüntüle 101629
evet bunu yaptım az önce. artık takılmıyor.

takıp başlattım 2sini yine. kıvılcımlar çıkıyor hala. Sadece sıkmanın hızlı aşamasında yani. Normal dönmede yok bir şy.

alışma süreci diye yorumlar da var ilk başta.

biri hafif yamulmuş da. ters takmıştı usta. ondna dolayı. onu belki maket bıçağıyla düzeltmem gerekebilir ama diğerinden de kıvılcım çıkıyor.

Tam yerine otursa bile bu plastikler, eğim vermek gerekiyor sanırım kolektöre doğru.
 
Makine düzeldiyse sıkıntı yok.Kollektörü zımparalamak veya ark taşı ile temizlemek iyi olurdu.Bunca sök taktan sonra karar sizindir.
Daha önce de böyle düzeldi ama sonra içine elbise koyunca durmaya başladı yine, ağrlığı döndürecek kadar kömürler güç veremedi galiba vs. O olacak diye bekliyorum yine. Tam 1-2 kez test edemedim hala



Güncelleme 10.42 - Yoğun 60da bitirdim boşken. Durulamaya geçerken niyeyse yanı sönmeye başladı, yani duraklattı. BUnun olmaması lazımdı ama onun dışında hatasızdı. Sürtme sesleri geliyordu, sonra kendiliğinden kesildi. oturduğunu düşündüm. kaldırmadan tam göremiyorum kömürleri, o yüzden bir şey diyemiyorum. 60 dreceye verdi mi onu da göremedim. belki kaçırdım çünkü git gel yaptım kaç kez.

önyıkamalı 90 ı açtım şimdi bir iki tişört koyarak. YIkamada ilk başlarda dönerken sürtme sesleri geliyor. umarım başarır.


günceleleme 12.17 - önyıkamalı 90da tamamladı duraktlama olmadan. ısındı mı yine kaçrıdım meşguldüm. arada sürtünöme sesleri geliyor ama sıkıntı olmadan devam ediyor.



sipari şverdiğim kmürler de geldi de takmam sanırım. elimde tutayım diyorum bir şey olursa diye.

Şimdiki testim tam 5 kg doldurup olacak.


güncelleme 13.49 - öncekinden ilk temiz öçamaşırları aldım. yıkayabilmiş. şimdi 60 pamuklu hızlı moda aldım. ölçerek 5 kg elbise koydum. bunu da atlatırsa sorun yoktur. kapatacağım arkayı ve üstü. belki vidalamam ama.
 
Son düzenleme:
Niyeyse son mesajı düzenleyemediğimden buraya yazıyorum.

Son durum:
4-5 kez çalıştı dünden beri. arka arkaya çalıştırmak istemiyorum, çok ısınıyor diye. çünkü 3-4 kez çalıştırmıştım bozulmadan önce arka arkaya. belki onlardna dolayı lehim koptu bir ayağı kondansatörün ve bu sorunlar oldu.

5 kgden fazla koymamaya çalışıyorum. ve mini mod yani 30 dakikalığı kullanmayın diyen de var. belki bir daha k ullanmam o modu. daha çok 40 - 60 kullanırım gibi.

Şu an dönerken hafif sürtme sesleri geliyor bazen. ama onun dışında kıvılcım vs yok. yeni kömürler de geldi zaten. bir şey olursa onları takarım. 57 lira çifti. aynısı gibi benimkilerin https://www.hepsiburada.com/akbiyik...ru-komple-demirli-komur-2-li-pm-HBC00000ULOIK

Umarım sorun yaşamam daha fazla. şunları harcamış oldum:
-450 lira tamirci aldı (Rezistans dğiştirip sözde kömür değiştirmiş ama görüleceği üzere kömürün teli vs kopuk yani),
-40 lira 2 kondansatör (bunları değiştirmesek de belki çalışacaktı da olsun),
-50 lira lehimleyen abiye veririm (tv tamiricisi)
-ve 60 lira da 2 yeni kömür alarak 600 lira civarına kapatmış oldum.

Tamircinin tek faydası, sağa dönüp sola dönmediğini anlamamıştım, onu farkettirdi ve sonra bu foruma gelip bunun sebebinin anakart yani kondansatör olduğunu anladım sayesinde. tamirciye veya başka sorduğum tamirclere kalsa motor bozuk, anakart komple değieşcek vs. Hatta kömürleri sen takamazsın, 600e gelip biz takalım arke taşsız olmaz vs diyenler de oldu, ben kömür fiyatı sordum oysa.

Neyse, umarım tamirciler vs de okuyorsa onlara da faydası olur. gidip direkt ezbere rezistans vs değiştirmezler.

Sorun çıkarsa yine yazarım çünkü hala kapatmadım vidalarını arka yan üst ve test aşamsındayım. 1-2 gün daha test ederim.

Emeği geçen, destek veren herkese çok teşekkür ederim. Tamircilerin yani çoğu tamircinin belki ezberlediklerinin tekeline kalmamak çok önemliydi ve sayenizde oldu bu.
 
Son düzenleme:
Sorunun çözülmesine sevindim.Bir tamirci hata yaptı diye tüm tamircilere küsmemek lazım;herkes bir değil.30 dakika mini programı gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.(kullanma diyenlere aldırış etme)
 
Sorunun çözülmesine sevindim.Bir tamirci hata yaptı diye tüm tamircilere küsmemek lazım;herkes bir değil.30 dakika mini programı gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.(kullanma diyenlere aldırış etme)
Kılavuza göre 5 kg kulalnılabilecek programlar çok az. Mesela karma 40 yapıyoru marada, odna 3 kg diyor. Bunlara uymak lazım değil mi.
1696068296408.png
 
Az kirlilerin kısa,kirlilerin uzun programda ve az çamaşır ile yıkanması ideal olanıdır.
 
Geçmiş olsun. @mezya eln nin dediği gibi her tamirci bir değildir. Size iyiler denk gelmemiş. Zaten bu gidişle çok sürmez tamirci falanda bulamayacağız. Garantisi biten cihaz hurdaya gidecek gibi gözüküyor.
 
Merhaba. Şu an hızlı modda yani mini 30 dakikalıkta, yıkama bitip durulamaya geçecekken geçmiyor. Işık yanıp sönüyor. BAsınca devam ediyor sonuna kadar. gideri de temizledim. Bİr şey yoktu orda.

İçinde köpük kalabişliyor, ondan olabilir mi?

Ve de alttan bir yerden de su akıyor da onu şu an bulamadım nerden aktığını. makine önüne doğru geliyor su.
 
Prosestat, su seviyesini algılamıyordur.Makine kömür değişimi için yan yatırıldı ise tahliye hortumu yırtılmış;kazan ile tahliye pompası bağlantı boğaz körüğü kelepçesinden kurtulmuş,Gri körük delinmiş olabilir.Ventil kelepçesi ile oynanmadı ise oradan kaçırmıyordur.Rezistans yeni takılmıştı diye hatırlıyorum.Bağlantılarını kontrol edin lütfen.
İçinde köpük kalabişliyor, ondan olabilir mi?
Evet.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst