Çamaşır bulaşık makinalarındaki selenoid vana

Arkadaşlar bir proje yapacağım şişe dolum makinası bunun için bu çamaşır bulaşık makinalarında olan selenoid vana varmış bunlar nasıl çalışır ne kadar basınc dayanıklıdır gerçi bende normal çeşmeden alacağım ama teknik özeliklerini bilsem iyi olur şişe dolum için bu vanayı kullanmam ne kadar doğru olur acaba.Teşekkürler

220-Ve 24 volt olanları var.220 çmşır mak.kullanılandır. bobin uçlarına 220 verince çeker yalnız en az1 bar Şebeke su basıncı gerekli.düşük basınç altında su geçişini sağlamaz.

Sent from my GT-I8190 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app

Küresel vanayı motor ile aç kapa hem konuyu epey dağıttın tek başlıktan gitsen olmaz mı?

dozajlı alım (miktarlı alım) yapılacağı için geç kalır düşüncesindeyim
Aynı fikirde değilim maalesef Sn. Hocam zaten öğrenci işi olacak yani stand mobil portatif yapması gerek basınçlı veya şebekeye bağlı bi sistem hem karmaşık hem de sunum öncesi ekstra kurulum zamanına ihtiyaç duymakta. Benim düşüncem ise kardeşimiz -bütün ısrarlara rağmen detay vermiyor adeta devlet sırrı- tabiri caizse 5L ters çevrilmiş su şişesi dibi kesilerek dolum tankını temsil edecek basınçla değil aksine yer çekimiyle boşalım-dolum yapacaktır.

Aynı fikirde değilim maalesef Sn. Hocam zaten öğrenci işi olacak yani stand mobil portatif yapması gerek basınçlı veya şebekeye bağlı bi sistem hem karmaşık hem de sunum öncesi ekstra kurulum zamanına ihtiyaç duymakta. Benim düşüncem ise kardeşimiz -bütün ısrarlara rağmen detay vermiyor adeta devlet sırrı- tabiri caizse 5L ters çevrilmiş su şişesi dibi kesilerek dolum tankını temsil edecek basınçla değil aksine yer çekimiyle boşalım-dolum yapacaktır.
sn by lent sistemle ilgili saklayacağım bir şey yok her şeyi açıklayabilirim sıkıntı yok neyi merak ediyorsunuz tek sorun şuki bazı belirsizlikler var çeşmeden dolum yapacağım diyorum bu kadar ufak maliyete o sistemi yapamazsın çeşme yapma direk herhangi bir yag tenekesi vs... depo vazifesi görsün dolumu selenoid vanalar aracılığıyla oradan yap diyorlar ama bende böyle basit bir şey olsun istemiyorum biraz orjinalligi olsun istiyorum onun dışında forumu baya bi kirlettim onuda farkındayım ama oldu bir kere ek olarak konveyorun videolarını buraya koyacağım en kısa zamanda.Teşekkürler

Son düzenleme:
uzgu7.jpguzgus.jpguzgv8.jpguzgvx.jpguzgwu.jpg

sözüne güvenerek hem küresel motorlu vanalar daha da pahalıdır.
Ben endüstriel değil de normal k.vana+motor+mekanizma kastetmiştim belki yorar ama gönüllerin şampiyonu olur hocadan +pop kapar :).

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,719
Kullanıcılar
452,436
Son üye
hekici

Yeni konular

Geri